Auto-GPS kniha jízd: Totální kontrola nákladů vašeho vozového parku

  g+   sdílet  

Stále více podnikatelů hledá rezervy v nákladech a úspory, kde se dá. Každé hlídání ale něco stojí. Jak na to, aby to pro firmu nebylo finančně náročné? Jednoduché řešení nabízí Auto-GPS kniha jízd.

foto použito z Images_of_Money v licenci Creative Commons

Speciální technologie v sobě spojuje GPS navigaci a software Auto-GPS kniha jízd. Z pohodlí kanceláře sledujete pohyb každého vašeho vozu a kontrolujete náklady na provoz.  Záznamy z vozu se přenáší přes GSM. Zaznamenává se nejen ujetá vzdálenost, ale i doba trvání jednotlivých jízd, stav tachometru, počáteční místo i konec jízdy, účel jízdy a informace, zda se jedná o soukromou nebo služební cestu. Kromě toho máte okamžitě k dispozici jméno řidiče i to, jakou jede maximální rychlostí. Auto tak můžete svěřit i zaměstnancům, kteří potřebují vaší kontrolu.

Kniha jízd je praktická i z hlediska následného zpracování dat. Jednotlivé jízdy máte přehledně seřazené v tabulce a můžete s nimi pracovat v různých sestavách. Uděláte si tak například přesnou představu, kolik vás stojí náklady na služební cesty nebo efektivita využití času jednotlivých vozidel. Všechna data lze exportovat do souboru .csv a dále je zpracovávat.

Přesný GPS modul, který hlídá každý ujetý metr

Základem celé sestavy je GPS modul s vysokou citlivostí pro detekci signálu ze satelitu. Jakmile se dá vozidlo do pohybu,dochází k záznamu přesné polohy z GPS přijímače do interní paměti modulu. Četnost ukládání záznamů je velice efektivní – je řízena algoritmem, který byl vyvinut pro tuto aplikaci. Výpočet je řízen mimo jiné i rychlostí vozidla. Algoritmus tak spolehlivě vypočítá ujetou vzdálenost a zbytečně nezatíží paměť.

Firma Alarm KFS, která se zabývá instalací Auto-GPS knihy jízd již několik let může potvrdit, že zájem podnikatelů o sledování firemních vozidel je opravdu obrovský. Firmy využívají i další funkce jako je zajištění zabezpečení vašeho vozového parku, podpora při vyhledávání odcizeného vozidla a on-line lokalizace.

Pokud chcete snížit provozní náklady ve vašem vozovém parku, brzy zjistíte, že je pro vás Auto-GPS kniha jízd nepostradatelným pomocníkem.

  g+   sdílet