Špičkový monitorovací a lokalizační systém = snadný a nezpochybnitelný způsob environmentální kontroly

  g+   sdílet  

Havárie chladících zařízení (lednice, mrazáky) jsou noční můrou odpovědných pracovníků každé organizace, která uchovává potraviny či léčiva. Mohou být ohroženy značné majetky, ale někdy i zdraví a životy osob. Změna teplotních, vlhkostních podmínek ve výstavních síních nebo sbírkových depozitářích může mít za následek nevratné poškození předmětů s mnohdy obtížně vyčíslitelnou historickou či uměleckou hodnotou. Řada výzkumných i výrobních zařízení je životně závislá na dodržení skladovacích podmínek vzorků, preparátů, výrobních komponent

Společnosti neustále hledají nová řešení, jak efektivně monitorovat teplotu, vlhkost, tlak, radiaci, jak okamžitě reagovat na odchylky od předepsaných hodnot prostředí, jak zacílit pomoc na konkrétní místo problému s cílem zvýšit bezpečnost skladovaných předmětů, potravin, léčiv. Využití moderních lokalizačních technik je jednou ze zajímavých možností, jak tohoto cíle dosáhnout.

Bezdrátové sítě, které jsou používány kromě standardních datových přenosů i např. pro hlasové přenosy (VoIP), tvoří technologickou infrastrukturu i pro Ekahau RTLS řešení (Real Time Localisation Solutions). Základním prvkem jsou malá a baterií napájená zařízení (Wi-Fi tag) – Ekahau TSx (teplota) a Ekahau HSx (teplota, vlhkost). Teplotní tag je vybaven externí sondou, která se umístí uvnitř mrazničky nebo lednice, zatímco tag je umístěn mimo studené prostředí, kde je možné snadno komunikovat prostřednictvím stávajících AP s Wi-Fi připojením a kde životnost baterie není ovlivněna extrémními teplotami.

Ekahau TSx


  • Blikající dioda v případě poplachu
  • Sledování teploty a kalibrace pomocí aplikace Ekahau Vision
  • Programovatelné hodnoty pro sledované limity
  • Měření teploty každých 15 vteřin nebo dle požadované specifikace

Ekahau HS1

  • Sledování vlhkosti/teploty a kalibrace pomocí aplikace Ekahau Vision
  • On-board senzory:

Rozsah vlhkosti: 0% – 100% RH

Rozsah teploty : -40°C  – +85°C

Okamžitým přínosem je přesná lokalizace zařízení v případě vzniku havarijní situace. Zde může být čas kritickým faktorem. Hodnoty jsou automaticky zapisovány v požadovaných intervalech – v případě překročení nastavených mezí jsou automaticky spouštěny příslušné stupně upozornění či alarmů včetně dalších aktivit (SMS, e-mail). Snižují se tak např. náklady na průběžné sledování teplot v chladících a mrazících zařízeních (mohou být i značně vzdálené). Odpadají náklady na reinstalace kabelových rozvodů a el. vedení při změnách umístění zařízení. Snadná konfigurace umožňuje měnit příjemce pro zasílání upozornění při překročení teplotních mezí. Data jsou archivována, je možné je kdykoliv zpětně zobrazit i ve formě přehledných tabulek či grafů.

Služby lokalizačního systému EKAHAU RTLS využívají v České republice např. vědci z ÚOCHB Akademie věd v Praze 6, dále lékaři ve FN Brno pro měření teplot v chladících zařízeních a měření radiace, v nemocnici Jihlava pro měření teplot v chladících boxech na krev, či v Masarykově onkologickém ústavu v Brně.

Výhody řešení

Rychlá a jednoduchá instalace.

Cenově dostupné – nejsou

nutné žádné další

investice do speciální infrastruktury.

Řešení využívá standardní Wi-Fi,

žádné proprietární řešení.

Zvyšuje bezpečí všech skladovaných

předmětů, potravin či léčiv

Nezatěžujte Vaše pracovníky sledováním environmentálních dat –  EKAHAU RTLS to udělá za ně – neustále a průkazně.

Na český trh dodává vyspělé řešení, které umožňuje sledování a lokalizaci předmětů či osob v reálném čase (RTLS) společnost d-Health s.r.o.. I toto řešení je založeno na technologii bezdrátové sítě Wi-Fi a lokalizačního software společnosti EKAHAU Inc.

 

Technická specifikace

RF  

Podporované Wi-Fi: 802.11/b/g/n

Wi-Fi chipset: 802.11/g

Přenosové napětí: 12mW

Šifrování: 128bit WEP, WPA  a WPA-2 PSK (AES)

 

Baterie

2×1,5V standardní AA lithium baterie

Životnost baterie: 3 roky (15 min. přenosový interval)

 

Certifikace

FCC: část 15

 

Přesnost měření

Rozlišení: 0.10

Standardní TP1 RTD odchylka: ± 0.5 C0

TP2 (kryo sonda) RTD odchylka: ± 1.5 C0

 

Rozměry

Standardní TP1: 118mm x 73mm x 75mm

Délka kabelu k sondě: až 1,5m

 

Prostředí

Systémová teplota: -40 – +60C0

Operační teplota: 0 – +50C0

Operační teplota sondy:

standard: -50 – +125C0

TP1:   -80 – +125C0

TP2: -200 – +150C0

  g+   sdílet