GAB RTLS Indoor navigace: divočina mamutích nákupních center či chaos obřích letišť je zkrocen

  g+   sdílet  

V nedozírných pouštích, v rozlehlých lesích nebo v bludištích velkoměst  používá moderní člověk již řadu let navigační systémy (vesměs GPS) které, když jim zadá příslušné požadavky, jej neomylně (většinou J) přivedou na jím požadované místo.

Co má ale dělat moderní člověk v rozsáhlých nákupních centrech, obrovských nemocničních či letištních komplexech?

Uvnitř těchto staveb a zařízeních standardní navigace pomocí GPS selhává a často se stane, že člověk celou věčnost bezradně bloudí, a to i přes pomoc navigačních cedulí či informačních panelů. Pro takové případy je nyní k dispozici lék, alespoň pro vlastníky Android a iPhone smartphonů: GAB RTLS Indoor navigace.

S Wi-Fi navigací od společnosti GAB Váš smartphone nyní může určit Vaší pozici v rámci budovy či areálu a přesně najít Váš cíl i s propočtem vzdálenosti a potřebného času.

Polohu v rámci budov určuje řešení založené na Wi-Fi signálu. GAB využívá špičkový lokalizační RTLS (Real Time Location Service) systém od společnosti Ekahau. Podle výrobce je nasazení systému velmi snadné a je možné pro všechny objekty s Wi-Fi připojením k internetu. Nutné jsou pouze mapové dispozice objektu v aplikačním software.

Uživatelé získávají 3-D pohled na svojí polohu v objektu. Display zobrazuje informace o jednotlivých patrech; šipky pak ukazují přesnou cestu. Street View Vám zobrazuje objekty v okolí, jako jsou eskalátory či významné orientační body, jste navigováni pomocí směrových šipek. Také textové informace napomáhají orientaci v prostoru.
Aplikace Vás nejen snadno dovede např. k zastrčenému obchůdku, který nyní nabízí nějaké akční slevy, ale může pomoci i při závažnějších problémech. Co když zapomenete někde kabelku, doklady, či se Vám zatoulá někam Váš pes nebo se dokonce v obrovských areálech ztratí Vaše dítě?. Dříve by bylo nutné ve spěchu projít všechna navštívená místa, (která si však ani nepamatujete), jít nahlásit ztrátu někam do oddělení ztrát a nálezů či žádat o pomoc bezpečnostní službu.

Nyní existuje možnost vyhledat objekty nebo osoby pomocí mobilní aplikace, ta může dokonce posílat automatické zprávy a upozornění.

Kéž bychom nikdy na letištích a v nákupních centrech již nikdy zoufale nehledali naše zavazadla či naše ztracené dětí.
Pro další informace: www.d-Health.cz

  g+   sdílet