Jste agresivní řidič?

  g+   sdílet  

Zbytečná otázka. Samozřejmě. Agresivitu na silnici si jen málokdo přizná. Pro jednoho představuje schopnost jezdit lépe než ostatní, pro jiné přirozenou dravost schopných, pro další zase jakýkoli jiný nesmysl. Mnoho řidičů prostě agresivní chování ani nenapadne vnímat jako agresivní.

Možná ale vůči ostatním řidičům opravdu agresivní nejste. Jak je to ale ve chvíli, kdy se účastníkem silničního provozu stane zvíře? Přejíždíte nebo se vyhýbáte? Vědec z NASA, konkrétně inženýr tryskových motorů Mark Rober udělal na tohle téma zajímavý průzkum. na silnici při něm byla pokládána různá umělá zvířata a výsledkem zkoumání bylo, jak se vůči nim řidiči chovají.

Výsledek experimentu je nakonec i docela optimistický. Plných 94% řidičů se zvířatům vyhnulo. U zbylých 6% je to trochu smutnější, protože ti je záměrně přejeli. nejoblíbenějším cílem byla tarantule, na druhém místě se ve smutném pořadí umístil had a poměrně dobře dopadla želva. Pokud jste z toho smutní, pak vězte, že celé 1,7% řidičů se naopak snažilo hadovi pomoci dostat se ze silnice. U želvy to byla dokonce 4 procenta řidičů.

Zajímavou perličkou pak je skutečnost, že plných 89% rozjížděčů byli řidiči velkých SUV a pick-upů.

  g+   sdílet