Seznamte se s GSM EXEO – GSM dálkové ovládání topení

  g+   sdílet  

Malý, ale propracovaný systém dálkového ovládání a zabezpečení vašeho domu.


GSM Exeo představuje propracovaný systém dálkového ovládání pomocí mobilního telefonu. Srdcem systému je hlavní jednotka se SIMkartou a ta komunikuje s řadou volitelných bezdrátových komponent, díky této koncepci je instalace velmi jednoduchá. Umožňuje tak dálkově ovládat topení a řadu dalších spotřebičů na dálku a přenášet varovné nebo poplachové informace. Například zaslat SMS v případě poklesu teploty pod nastavenou mez (například při poklesu tlaku v topném systému, výpadku proudu v domě). Ve spojení s bezdrátovým kouřovým detektorem umožňuje zaslat informaci o vznikajícím nebezpečí na požár nebo například ve spojení s detektorem úniku vody tak včasně upozornit na nebezpečí povodně (prasklá vodovodní trubka apod.). S bezdrátovým PIR detektorem umožňuje jednoduché zabezpečení objektu proti nevítaným návštěvníkům, v této souvislosti připravujeme nový PIR detektor za velmi příznivou cenu.

Právě pro ovládání topení  vyniká zařízení svými možnostmi. Koncepcí instalace je možno ponechat termostat bezdrátový a tak zvolit pro jeho funkci idealní místo v domě. Dálkově je možno volit režimy topení (Program, Manual apod.) nebo nezámrzný režim, dálková změna požadované teploty  je samozřejmostí. Vracíte-li se dríve než Vám program termostatu „přidá“, můžete tak na dálku učinit okamžitě. Kdykoli je možné se zařízení zeptat v jakém režimu topení je, jaká je teplota v domě, na jakou teplotu se topí, nechybí ani údaj o tom, kolik topení například za sezónu běželo hodin. V případě externího bezdrátového teploměru, můžete dostávat i informaci o tom jaká teplota je venku, v zimní zahradě, skleníku nebo třeba ve vašem vinném sklepě.

Závěrem bychom chtěli upozornit na některá konkurenční zařízení, honosící se názvem „Inteligentní termostat ovládaný mobilním telefonem“, kde se z pravidla  jedná o běžný drátový termostat zabalený v krabici s GSM zařízením, které umí sepnout kontakt SMSkou. V podstatě se jedná o dvě zařízení, která spolu nemají nic společného,  z pravidla umí jen kontaktem v GSM spínači překlenovat kontakt v termostatu, čím do jisté míry svůj ůčel plní, ale o nějakém komfortu, jednoduché bezdrátové instalaci nebo změny teploty SMSkou z principu koncepce nemůže být řeč. Tato řešení nelze s GSM Exeo srovnávat. Toto upozornění se netýká kvalitních termostatů, které disponují vstupem pro externí dálkové ovládání a jejich konstrukce je pro dálkové ovládání telefonem přizpůsobena.

Více informací, technickou specifikaci a návody ke stažení naleznete na www.gsmexeo.cz

Telefon technické podpory: 720 404 500, kde Vám technici rádi zodpoví vaše dotazy na konkrétní řešení ovládání vašeho topení.

  g+   sdílet