Po předání ocenění za významné činy se nyní blíží Den Salvatora

  g+   sdílet  

otrokovice_HZ

Jako již tradičně proběhne 19. dubna na otrokovickém Štěrkovišti simulace zásahů složek integrovaného záchranného systému – Den Salvatora. Žáci základních budou mít možnost seznámit se s prací policie, hasičského sboru a týmu zdravotníků.

otrokovice_I

Policisté, zdravotníci i hasiči se v tento den sejdou v Otrokovicích na Štěrkovišti a před publikem malých žáků předvedou, v čem spočívá jejich práce. Od 8:30 do 11:30 budou děti v tento den svědky ukázky práce jízdní policie, výcviku policejních psů nebo zásahu na vodě. Vrcholem dne Salvatora bude společný simulovaný zásah všech složek IZS. Tým projektu Cena Salvator samozřejmě zve širokou otrokovickou i zlínskou veřejnost.

Den Salvatora je studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pořádán především proto, že k filozofii projektu Cena Salvator patří i osvěta pro budoucí generace. Cílem projektového týmu je seznamovat s prací složek IZS i ty nejmenší.  Den Salvatora je cílen na mladé žáky základních škol, kteří 19. dubna opět budou moci poznat, jak důležitá je práce v této oblasti.

„Den Salvatora by měl zábavnou formou dětem přiblížit, jak vypadá činnost integrovaného záchranného systému.  Návštěvníci si mohou vše vyzkoušet na vlastní kůži – od policejní výstroje, až po svezení na záchranářské lodi.“ říká Lucie Mičková, manažerka projektu Cena Salvator.

otrokovice II

Více informací o Dni Salvatora, ale například i o výsledcích letošního desátého oceňování naleznete na www.cenasalvator.cz.

  g+   sdílet