8. květen v Kolíně patří záchranářům

  g+   sdílet  

kolin

V jeden den a v jednom městě bude k vidění to nejlepší z integrovaného záchranného systému. Špičková vybavení a technika, se kterou záchranáři každodenně bojují o životy a zdraví obyvatelstva.

Ve středu 8. května 2013 se v Kolíně opět uskuteční Den záchranářů. Po celý den na několika místech města budou profesionální i dobrovolní hasiči, policie, záchranáři a další složky integrovaného záchranného systému ukazovat odborné i laické veřejnosti svou techniku, vybavení a předvádět svou činnost i vzájemnou spolupráci při ochraně životů, zdraví a majetku obyvatelstva. K vidění budou např. ukázka vyprošťování osob z havarovaných vozidel, ukázky zásahu pořádkové jednotky policie proti narušitelům veřejného pořádku, práce policejních psovodů, práce jízdní policie a ukázky zásahové jednotky proti nebezpečnému pachateli. Zájemci si budou moci vyzkoušet provádění první pomoci a resuscitaci.

Letošní Den záchranářů bude zahájen v 8.30 jízdou současné záchranářské techniky od stanice hasičského záchranného sboru. Od 9 hod. jsou pak pro návštěvníky připraveny atraktivní ukázky záchranářských dovedností, techniky a vybavení, které budou po celý den k vidění na Karlově náměstí, Kmochově ostrově a okolí řeky Labe. Současně je možné navštívit bývalý vojenský prostor Třídvorská a střelnici Kolín, kam se můžete dostat zdarma kyvadlovou autobusovou dopravou vyjíždějící z Náměstí Republiky.

Podvečer a večer bude věnován zábavě. Již odpoledne se na Kmochově ostrově uskuteční mažoretková show, pak se představí mladá kolínská kapela Můžem hned a následovat bude trochu jiný koncert Kolínského Bigbandu. Večer bude patřit kapele The Beatles revival z Kladna – jedna z nejúspěšnějších evropských revivalových skupin – vystupuje od roku 1996 a má za sebou více než 1700 úspěšných koncertů, TV natáčení a vystoupení a to nejen v Čechách ale i v Holandsku, Polsku, Francii, Maďarsku, na Slovensku a dokonce v rodišti legendární čtveřice – severoanglickém Liverpoolu! No a na samém konci dne nebude chybět tradiční ohňostroj, odpálený z lávky přes Labe.

MěÚ Kolín, Oddělení marketingu a propagace

Více na www.mukolin.cz 

 

  g+   sdílet