ContiPremiumContactTM 5 – Dokonalá univerzální pneumatika kombinující pohodlí a maximální bezpečnost.

  g+   sdílet  

conti

Test letních pneumatik: polský odborný magazín Motor vybral pneumatiku ContiPremiumContact 5 jako vítěze testu

-       Nejlepší hodnoty téměř ve všech disciplínách na mokré vozovce

-       Velmi dobrý výkon na suchém povrchu a nízký valivý odpor

V nedávno publikovaném testu polského odborného magazínu Motor (vydání 13/14) byla týmem vydavatele vybrána pneumatika ContiPremiumContact 5 jako vítěz. Testovalo se celkem osm modelů pneumatik od evropských a asijských výrobců s rozměrem 195/65 R 16 V, který je vhodný pro mnoho vozidel střední třídy. Testovacím vozem byl model Chevrolet Cruze. Letní pneumatiky vyvinuté v Hannoveru hravě porazily konkurenci a působivě demonstrovaly dva fakty: na jedné straně konzistentní zaměření koncernu Continental na vlastnosti relevantní z hlediska bezpečnosti a na straně druhé rozdíl mezi špičkovou letní pneumatikou a šesti konkurenčními produkty z kvalitativního a rozpočtového segmentu.

ContiPremiumContact 5 byla oceněna zejména pro své vlastnosti za mokra, charakteristiky na suché vozovce a nízký valivý odpor. „Nejlepší téměř ve všech disciplínách na mokrém povrchu“, „velmi dobrá na suché vozovce“ a „nízký valivý odpor“, okomentoval odborník z Polska.

ContiPremiumContact 5 je na trhu od loňského jara a nabízí krátkou brzdnou dráhu na mokré i suché vozovce a nízký valivý odpor. Pneumatika byla schválena jako originální výbava pro celou řadu vozidel – od kompaktních až po vozidla střední třídy – vyráběných několika předními evropskými a asijskými výrobci vozidel.

Continental se řadí svým obratem 32,7 miliard eur v roce 2012 mezi celosvětově přední subdodavatele automobilového průmyslu. Jako výrobce brzdových systémů, systémů a komponent pro pohony a podvozky, přístrojových desek, řešení infotainmentu, elektroniky vozu, pneumatik a technických elastomerů přispívá Continental k větší bezpečnosti a globální ochraně klimatu. Continental je navíc kompetentním partnerem v síťové automobilové komunikaci. Continental v současné době zaměstnává asi 170 000 lidí ve 46 zemích světa.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 16 000 pracovníků.

www.conti-online.czwww.continental.sk

 

  g+   sdílet