Projekt Goodyear Bezpečná školka oslaví šesté narozeniny

  g+   sdílet  

goodyearSpolečnost Goodyear Dunlop Tires Czech zahajuje další ročník projektu s názvem „Goodyear – Bezpečná školka“, jehož hlavním smyslem je zvyšování bezpečnosti dětí z mateřských škol v rámci silničního provozu. V letošním roce si projekt klade za cíl prohloubit nejen komunikaci se školkami, které jsou v projektu již zapojeny, ale také s rodiči dětí předškolního věku.

V průběhu pěti let se do projektu v České republice zaregistrovalo 1 325 mateřských škol. ,,Z tohoto důvodu jsme se rozhodli registraci nových členů pro letošní rok pozastavit a soustředit veškeré aktivity na spolupráci se stávajícími mateřskými školkami,”  říká Lenka Majková marketingová specialistka ze společnosti Goodyear Dunlop. Nový ročník bude zahájen výtvarnou soutěží pro zaregistrované mateřské školy, ve které se bude soutěžit o velkou stavebnici s dopravními značkami od partnera soutěže, firmy Molitanky a další hodnotné ceny. Odměněni budou ty školky, které co nejkreativněji výtvarně ztvární dopravní značku, která podle nich na našich silnicích chybí. Následovat bude i již tradiční podzimní foto soutěž, ve které tentokrát mohou mateřské školy vyhrát populární divadelní představení Kašpárkova dopravní výchova.

Projekt Goodyear Bezpečná školka bude v letošním roce také více myslet na rodiče, kteří mohou svým jednáním příznivě ovlivnit bezpečnost svých dětí. Prostřednictvím nových webových stránek www.bezepcnaskolka.cz a Facebooku www.facebook.com/bezpecnaskolka získají cenné informace o bezpečném cestování s dětmi nebo zajímavé tipy na hravou formu dopravní výchovy, která bude děti bavit.  Připraveno je také několik soutěží o hodnotné ceny a zajímavé edukativní předměty, jež seznámí děti s hrozícími dopravními riziky, které se tak učí předvídat a optimálně na ně reagovat.

O projektu Goodyear Bezpečná školka:

Společnost Goodyear Dunlop Czech Tires je díky nejnovějším inovacím technologií a materiálů proslulá svým zodpovědným přístupem k bezpečnosti řidičů a již v roce 2008 se rozhodla jít v podpoře bezpečnosti ještě dál a zaměřit se na nejmenší, avšak nejohroženější účastníky silničního provozu, děti z mateřských škol.  Projekt má za sebou již pět úspěšné ročníky a to nejen v České republice, ale i na Slovensku. V průběhu let byl rozšířen i do dalších zemí, např. Maďarska, Slovinska nebo Chorvatska. V regionu Čechy – Slovensko – Maďarsko se do projektu dosud zapojilo již více než 3 000 mateřských škol.

  g+   sdílet