Den záchranářů 2013

  g+   sdílet  

dz I

Areál Rolava v Karlových Varech opět po roce přivítá záchranáře. Téměř vše je nachystáno na již šestý ročník akce DEN ZÁCHRANÁŘU, který se uskuteční již tuto sobotu 22. 6. 2013 v areálu Rolava v Karlových Varech a to od 13:00 hodin. 

dz II

Tato událost patří mezi největší akce tohoto typu široko daleko. Každoročně jí navštíví více jak 5000 lidí. „Letos očekáváme rekordní účast. Program je opravdu nabitý a zcela jistě nenechá návštěvníky ani na chvíli vydechnout“, přiblížila plány letošního ročníku Ing. Veronika Krajsová, prezidentka Asociace Záchranný kruh.

Právě tato asociace Den záchranářů od samého počátku připravuje a to společně se svými partnery z řad záchranářských subjektů a dalších institucí. A na co že se to návštěvníci mohou těšit? 

„K vidění budou všechny záchranářské subjekty Karlovarského kraje jako například hasiči, policisté, záchranka, horská služba, vodní záchranná služba, kynologové, armáda, městská policie a mnoho dalších. Kromě statických ukázek techniky a vybavení záchranářů je nachystána i řada ukázek jako například záchrana tonoucího, vyproštění a ošetření zraněného při dopravní nehodě, zásah policejní pořádkové jednotky, hašení požáru a další,“ vyjmenoval Lukáš Hutta, výkonný manažer Asociace Záchranný kruh.

dz III

Nachystán je také bohatý doprovodný program v podobě dětských atrakcí, soutěží, dárkové tomboly a mnoho dalšího. Chybět nebude ani taneční vystoupení v podání skupiny z DDM Karlovy Vary či koncert známé dívčí skupiny 5Angels. Ten ocení zejména náctiletí.

„Každý rok se snažíme, aby byl program co nejatraktivnější pro celé rodiny s dětmi. Všichni se nás ptají, zda bude opět vrtulník. Mohu letos říci, že ANO. Opět se nám podařilo se domluvit s leteckou záchrannou službou společnosti D.S.A. a vrtulník do Karlových Varů dorazí. V kolik hodin ale neprozradím, nechte se překvapit,“ řekla Veronika Krajsová.

dz IV

Letos ukápne asi i slza nejednomu tatínkovi. Výzkumný ústav Škoda auto návštěvníkům představí bezpečnostní prvky na zcela novém voze. Naživo bude vidět například aktivování airbagů. A pak to přijde. Toto zcela nové auto bude dáno k dispozici pro ukázku dopravní nehody, při které bude celé rozstříháno.

„Přípravy celé akce začínají již půl roku dopředu a podílí se na nich desítky lidí. Při vlastní akci se o návštěvníky stará více jak 200 organizačních pracovníků. Nutné zmínit, že celá akce by se nedala zrealizovat bez pomoci sponzorů a partnerů, za což jim patří velký dík. Hlavním partnerem akce je pak již tradičně město Karlovy Vary,“ uzavřel Lukáš Hutta.

záchranný kruh logo

 

  g+   sdílet