Mlha přede mnou, mlha za mnou

  g+   sdílet  

Už jsme zde psali o alarmech, různých formách signalizace vloupání, ale co můžete dělat, když chcete zloději jeho „prácičku“ co nejvíce ztížit? Samozřejmě můžete mít v objektu hlídače z bezpečnostní agentury, můžete tam mít dokonce i psa. Ale co když máte kancelář v office centru a hlídače není kam dát? Elektroparalyzační systémy jsou nebezpečné, navíc ne vždy fungují správně. O řezacích laserech ve dveřích se můžeme bavit pouze v rámci sci-fi. Jak tedy doopravdy ztížit pachateli jeho čin? Nemůžete ho zmrzačit, nemůžete mu nijak ublížit, protože zde riskujete nepřiměřenou obranu. Nejjednodušší způsob je ztížit pachateli orientaci. Samozřejmě není třeba používat slzotvorné prostředky, o různých toxinech nemluvě. Můžete například použít přístroj na tvorbu neprůhledné mlhy Foggy.

foggy_argento_soffitto

Jelikož se jedná o mlhu bezpečnostní, nemáme na mysli takzvané „mlhotvůrce“, které známe z diskoték. V tomto případě se jedná o výkonnější přístroj, pracující na jiném principu. Mlhotvorná kapalina je vakuově konzervovaná, aby se zabránilo změnám její chemické podstaty. Z tohoto důvodu je kapalina doplňována autorizovanou obsluhou.

Foggy_aperto

Foggy je schopen za 20 sekund zneviditelnit prostor o objemu 200 m3. Toto množství lze vyvětrat za 20-30 minut. Je důležité říct, že mlha z tohoto přístroje je naprosto neškodná pro zdraví osob a jejich majetek, proto se generátor mlhy může používat v jakýchkoliv uzavřených místnostech, včetně kanceláří nebo obchodů s oblečením, knihami, elektronikou, klenoty atd.. Zloděj si ale samozřejmě zdravotní neškodností (která je podložena certifikáty renomovaných certifikačních autorit) nemusí být zcela vědom a už tento samotný psychologický efekt jej může odradit v tom, aby do cílené místnosti vůbec vstoupil.

Pokud vážně zvažujete instalaci aktivní ochrany Vašeho majetku, popřemýšlejte o novince Foggy, kterou v České republice distribuuje firma Micronix.

 

  g+   sdílet