Průzkum mezi pachateli trestných činů #2

  g+   sdílet  

V minulém článku jsme rozebrali, v závislosti na výsledcích průzkumu firmy JABLOTRON, jak se zloději mohou dostat do Vašeho obydlí. Dnes si řekneme, jak se dá vniknutí do Vašich domovů zabránit.

 

„Neustále se snažíme vylepšovat naše výrobky a služby tak, abychom zamezili škodám na majetku našich zákazníků. Jsme výrobcem alarmů a také provozovatelem největšího bezpečnostního centra v Česku a proto nás velmi zajímá pohled těch, proti kterým tyto produkty vyvíjíme“, říká Dalibor Dědek, majitel firmy Jablotron.

Z průzkumů vyplývá, že největší překážkou jsou pro zloděje alarmy (70%), bezpečnostní dveře NEXT (69%) a bezpečnostní skla (63%). Více než polovina pachatelů uvádí, že by si vloupání rozmysleli i díky hlídacímu psovi, nebo i kvůli označení „Objekt je napojen na pult centrální ochrany“. Nicméně, až 80% dotázaných trestanců uvedlo, že sousedé ve vedlejším domě nepředstavují výrazný problém a 2/3 by v „práci“ pokračovaly i přes houkající alarm.

 

Nehledě na fakt, zda by zloděj přes houkající alarm pokračoval nebo ne, je stále lepší mít alarm nainstalovaný. Certifikovaným distributorem zabezpečovací techniky firmy JABLOTRON je firma CT Servis – Jiří Šťastný

  g+   sdílet