„Víš, jaký je slunce sviňa?“

  g+   sdílet  

markyzy

 

Již podruhé tento týden vzpomínáme na klenot naší kinematografie s ohledem na produkt, o kterém budeme krátce psát. Tentokrát naše ohlédnutí směřuje k filmu s hlavním protagonistou  Bolkem Polívkou. Zde jako filmový Bohuš, náhlý zbohatlík, vystupuje jako velký znalec neblahých účinků Slunce. A co si budeme povídat, tedy psát, Slunce umí dosti rozpálit vše na co ukáže, obzvláště v městské zástavbě. V  letních dnech nám sluníčko dokáže nepříjemně rozehřát skla oken a ty pak sálají do bytu ještě mnohem větší žár, než je venku. Chcete-li s tím něco udělat, tak čtěte dále!

Jednou z variant jak se vyhnout případnému skleníkovému efektu v našem obydlí, je pořízení poměrně drahé klimatizace.  A nebo použít k ochraně skel oken a výloh před nemilosrdnými slunečními paprsky markýzy. V kombinaci s termoizolační folií na sklo nebo sluneční folií je výsledný efekt dokonalý. Rozhodně doporučujeme při volbě řešení tohoto problému vydat se tímto směrem.

Markýzy jsou praktickým, moderním a estetickým zastíněním výkladu, lodžie i terasy. Zaručují příjemné posezení za každého počasí – chrání před sluncem i deštěm. Vyrábějí se v pevném nebo výsuvném provedení. U výsuvných markýz zajišťují pohyb bezpečná kloubová ramena, která svým pohybem napínají nebo stahují látku. Pevné markýzy se využívají především jako ozdobné prvky u obchodů, restaurací atd. Markýzy větších rozměrů vysouvá elektromotor a nainstalovaná čidla zajistí vytažení při nepřízni počasí a opětovné bezpečné a přesné dovření kazety markýzy.

Konstrukce markýz je vyrobená ze speciálních hliníkových profilů a odlitků různých tvarů, povrchově upravených komaxitem a splňuje přísná bezpečnostní opatření pro jejich provoz.

Jejich montáž se provádí do stěn, podhledů, do stěn s použitím stříšky nebo jako samostatně stojící (dvojmarkýza). Ne náhodou mají markýzy běžně u všech domů ve městech, která navštěvujeme  při naší dovolené za teplem. Co myslíte, něco na tom je, že?

Pro skutečně velký výběr markýz doporučujeme obrátit se na specializované firmy, které se zabývají i jejich montáží, např.  společnost Loquens 

  g+   sdílet