Jak dávat pozor

  g+   sdílet  

Grany   3

Každý z nás má starou maminku, babičku, nebo dokonce prababičku (nebo samozřejmě tatínka, dědečka či pradědečka) a máme o ně strach. Logicky. A každý z nás, kdo má o své blízké strach, se snaží je nějak ochránit. Logicky. Ale nemůžeme mít své starší příbuzné pod dohledem celý den, tedy alespoň pracující většina z nás.

Grany

Samozřejmě, můžete nainstalovat do bytu poplašná zařízení, kouřové detektory a „zadrátovat“ celý byt svého seniora, ale co když upadne v koupelně? Opravdu chcete instalovat kamery po celém jeho soukromém místě? Upřímně, kdo z našich starších umí používat mobilní telefon, aniž by s ním vedl zdlouhavou válku. Samozřejmě, jsou tu i telefony pro seniory, například telefon Aligator, který má velice šikovný SOS lokátor, který po stisku tlačítka pošle sms o poloze telefonu a dál nic.

Společnost Jablotron přišla s velmi šikovným řešením této zapeklité hypotetické situace. Tím řešením je telefon Granny. Je to telefon ve tvaru pevné linky, ale používá sim kartu, takže z něho jdou psát i sms a stejně tak je lze i přijímat. Navíc na tomto telefonu můžete na rychlou volbu navolit až 6 čísel, která bude mít váš stařík neustále na očích. Stačí jen stisknout tlačítko u jména. Dále lze navolit 5 nouzových čísel, kdy si zvolíte tlačítko, kterým se bude to které číslo volat. Například P jako Pavel. Po dlouhém stisknutí písmena „P“ se provede předem zvolená možnost, což je buď sms, vytočení uloženého čísla, nebo kombinace obojího.

Grany 2

K telefonu je dále dodáván náramek s velkým červeným tlačítkem, které je spojeno s telefonem. Po jeho stisknutí telefon neustále vytáčí pět nouzových čísel, dokud se nedovolá. V okamžiku dovolání se zapne hlasitý odposlech a váš senior může volat a sdělit své potíže. Náramek má dosah 50 metrů a signálu nevadí ani pevné zdi. Je voděodolný a střední doby výdrže baterie jsou tři roky.

Pokud tedy chcete být o malinko klidnější ohledně svého staršího příbuzného, zvažte, zda se Granny vyplatí, nebo ne. Telefonní stanici Granny dodává firma AXLelectronicss.r.o.

Jablotron velkoobchod podpis    Montn_partner[1]

  g+   sdílet