Ze zdi na mě tupě zírá…

  g+   sdílet  
Těžká rozpěrná kotva pro kotvení trezoru do betonu.

Těžká rozpěrná kotva pro kotvení trezoru do betonu.

„Mám trezor, moje věci jsou v pohodě a chráněné,“ říkáte si možná, pokud máte trezor. Ale je to opravdu tak? Doopravdy si dnes, kdy jsou zloději tak vychytralí jak jsou, myslíte, že jenom trezor ochrání Vaše cennosti? Nu dobrá, pojďme se podívat, jestli to tak opravdu je.

Řekněme, že se u Vás objeví sympatický otec se sympatickým, leč umazaným dítětem a poprosí Vás, jestli byste ho nepustili do koupelny, že si jeho ratolest potřebuje jenom umýt ručky. Pustíte ho? No přece nemáte srdce z kamene, že ne? Tak děkuji, děcko je uvnitř. Po cestě do koupelny si všimne Vašeho telefonu, hodinek a trezoru v rohu místnosti. Umyje si tlapky a po cestě zpátky ke dveřím do nich schová telefon a hodinky. Slušně poděkuje, rozloučí se a spolu s tatínkem odchází slunci vstříc. No a o pár nocí později se k Vám vloupá zloděj, který jde přesně po trezoru, po ničem jiném. Je to, jako by ten zloděj u Vás už byl… Zvláštní. Jak se tomu dá bránit? Samozřejmě nás všechny hned napadne „Nepouštět cizince do bytu“ ale proč ne, vlastně? Vždyť se můžeme pojistit proti tomu, aby nám vzali věci z trezoru nebo i trezor samotný. Nebo ne?

kvalitně provedené kotevní otvory

kvalitně provedené kotevní otvory

Jistá firma z Olomouce má podobnou zkušenost jako imaginární dobrodinec. Akorát že z této firmy zloděj odnesl trezor, který byl zabudovaný přímo ve zdi. Jak? Prostě ho ze zdi vytrhl. S trezorem potom odkráčel a firmě vznikla škoda ve výši téměř 1 000 000 korun. Znovu se ptáte, jak se tomuto dá zabránit?

Stejně jako kvalitní trezor je důležité i kvalitní ukotvení. Bude Vám k ničemu, pokud si koupíte hi-tech trezor, ale přišroubujete ho do dřevěné podlahy a sádrokartonové zdi za pomoci zady hmoždinek. Existují speciální kotvy, které se na ukotvení trezoru používají. Tyto kotvy jsou atestované a hlavně – vyzkoušené. Pokud si nevěříte na samoinstalaci, existují firmy, které nejen že trezory, kotvy a další příslušenství prodávají, ale i montují. Firmy jako například Nové trezory.

 

  g+   sdílet