Bilance silvestrovské noci

  g+   sdílet  

zzshmp

Během silvestrovské noční směny přijaly dispečerky 584 tísňových volání a výjezdové skupiny řešily 266 událostí. V souvislosti s menším počtem oslavenců v centru Prahy došlo ve srovnání s loňským rokem před půlnocí ke snížení zásahů o 12 procent, v dalších hodinách se počty ošetřených oproti loňsku prakticky nezměnily.

Nejvyšší zatížení bylo mezi půlnocí a 4. hodinou. V této době docházelo k přetížení provozu s maximem až 60 přijatých výzev za hodinu. Všechny řešené události spadaly do běžného spektra pacientů, tradičně dominující příčinou byla nadměrná konzumace alkoholu. Během noci vyjížděli záchranáři ke 3 pádům z výše. Sebevražda 45leté ženy z Malešic a pád muže z Nového Města skončily tragicky, 21letá dívka ze Žižkova byla po pádu do světlíku převezena ve vážném stavu na ARO vinohradské nemocnice. Před 6. hodinou ranní došlo k vážné dopravní nehodě na Hlávkově mostě, 78letý chodec sražený osobní vozem byl předán ve vážném stavu na ARO Fakultní nemocnice v Motole.

Z loňských 10 úrazů způsobených pyrotechnikou stoupl letos počet zraněných na 18(!) Pacienti celého věkového spektra z různých částí Prahy byli s úrazy končetin, obličeje, poraněním očí, převáženi do péče specialistů.

Práce našich výjezdových skupin i spolupráce s ostatními složkami IZS byla bezproblémová a kolegiální a zasluhuje poděkování všem zúčastněným, stejně jako spolupráce se službou ambulancí Nemocnice Na Františku a Všeobecné fakultní na Karlově náměstí.

Zdroj: ZZS HMP

  g+   sdílet