AUTOSEDAČKY: GRAVO SVOLÁVÁ 3,8 MILIONU LIDÍ

  g+   sdílet  

uamk

Rada ÚAMK zní – nezapomínejte na řezák pásů

Dětské autosedačky jsou tady od toho, aby našim ratolestem pomohly, ochránily je před možnými následky. Je to taková velká bezpečná náruč. Když se ale stane, že by ona sama mohla ohrozit naše děti, je to velké nebezpečí.

Proto americká společnost Gravo svolává 3,8 milionu majitelů sedaček. Základem je zjištění americké společnosti pro bezpečnost na cestách NHTSA, která zaregistrovala více než 80 stížností majitelů na tyto dětské sedačky. V čem je problém? V tom, že spona zapínání hrozí zaseknutím a také se už takové případy staly. To pak znamená, že v případě, že je nutné rychle vyzvednout dítě a odnést do bezpečí například mimo havarovaný vůz, není to možné vinou zaseknuté spony. Výrobce sice uvádí, že k tomu dochází pouze při znečištění zámku spony, což je ale u dítěte běžné, a je s tím třeba ze strany výrobce počítat. Vždyť dítě v sedačce jí, pije a podobně.

Proto i automotoklub ÚAMK upozorňuje možné majitele autosedaček Gravo na toto nebezpečí. Jedná se o produkty vyrobené v letech 2009 až 2013 a to typů: Cozy Cline, Comfort Sport, Classic Ride 50, My Ride 65, My Ride with Safety Surround, My Ride 70, Size 4 Me 70, Smartseat, Nautilus, Nautilus Elite a Argos 70.

A naše rada? Pamatujme na to, že k podobné situaci může dojít i u běžných bezpečnostních pásů a tak si nezapomínejme do uzavřené přihrádky spolujezdce dát jednoduchý řezač pásů. Drobnost, která může být velkým pomocníkem.

Zdroj: ÚAMK

  g+   sdílet