Bezpečný domov lze zajistit

  g+   sdílet  

Pořizujeme si domů elektronické zabezpečení

Elektronické bezpečnostní systémy jsou moderní hi-tech zařízení, které umí velice efektivním způsobem chránit váš majetek i pocit domácího soukromí. Kamery a elektronická signalizace zaregistrují a identifikují jakýkoli nežádoucí pokus o vniknutí do obydlí. Jakmile bezpečnostní systém tuto informaci zachytí, předá ji na jakékoli telefonní číslo, sousedům, vrátnému, bezpečnostní agentuře nebo policii.

detektor_elektronicky_zabezpecovaci_system_foto_zdroj_NEXT (1)

Elektronický zabezpečovací systém

Základními částmi tohoto systému jsou magnetické kontakty na dveře i okna, pohybové, otřesové nebo kouřové detektory, dále pak ústředna a klávesnice. Tyto prvky mají za úkol registrovat různé formy narušení domácího prostoru: například pokus o neoprávněné otevření dveří, rozbití skleněné výplně oken, vrtání či řezání trezoru. Budete upozorněni také na požár, únik vody a plynu. EZS v základní verzi poskytuje pouze prostorovou ochranu. „To v praxi znamená, že sice zachytí pachatele, ale až v momentě, kdy je uvnitř vašeho obydlí. Pokud však použijete i plášťovou ochranu, zaregistruje pachatele ještě předtím, než dojde k samotnému vloupání. Současně umožňuje střežit dům či byt i v době vaší přítomnosti nebo v noci,“ přibližuje Ivan Pavlíček z firmy NEXT, odborník na ochranu domácího majetku. Jakékoli požadované informace o tom, co se děje u vás doma, si můžete nechat posílat esemeskami na váš mobil. Nejenže dostanete konkrétní údaje, kdy došlo k případnému poplachu, ale budete mít přehled i o tom, kdy přišly vaše děti ze školy. Cena od 20 tisíc korun.

Elektronicke_zabezpeceni_zdroj_foto_Next_(2)

Ostražité oko kamerových systémů

Kamery jsou důležitým prvkem plášťové ochrany. Přispívají nejen ke snadnější identifikaci případného zloděje, ale i ke zhotovení dokumentace pro pojišťovnu. Moderní zařízení umožňují vzdálený dohled nad obydlím prostřednictvím PC připojeného na internet. Je však možné použít i mobilní telefon se službou GPRS. „Výhodou je, že se můžete podívat například z kanceláře nebo z hotelu kdekoli na světě, co se děje ve vašem domě nebo na chalupě. Kamerové systémy jsou vybaveny i harddiskovým záznamem, takže lze zkontrolovat i události, ke kterým došlo v uplynulých dnech či týdnech,“ přibližuje odborník na zabezpečení domů a bytů Ivan Pavlíček. Cena pro dům je od 38 tisíc korun (záznamové zařízení, 4 kamery s infra přisvícením, napájecí zdroje a instalace).

kamerovy_bezpecnostni_system_foto_zdroj_NEXT

Kamerové dveřní kukátko: ochrana i pohodlí

Toto zařízení je vhodné zejména pro malé děti, které nedosáhnou kvůli své výšce na běžné kukátko a nemohou zjistit, kdo stojí za dveřmi. Systém ocení i senioři, kteří se často stávají oběťmi nejrůznějších podvodníků a zlodějů. Vám přinese kamera v kukátku klid a pohodlí. I na dálku totiž budete vědět, koho máte před prahem, ať jste v daný okamžik v zaměstnání, nakupujete nebo jen sedíte v obýváku u televize. „V momentě, kdy zazvoní návštěva, přenese kamera dveřního kukátka obraz osoby stojící za dveřmi na malý LCD monitor, který máte připevněný na zdi. Výhodou kukátka je, že kamera pracuje s úhlem rybího oka 170°.

Díky tomu monitoruje prostor před dveřmi v opravdu širokém záběru a zajišťuje zobrazení celého prostoru,“ říká Ivan Pavlíček z firmy NEXT. Cena kamerového kukátka je 3 tisíce korun.

Elektronicke_zabezpeceni_zdroj_foto_Next

  g+   sdílet