Chaty a chalupy v zimním období

  g+   sdílet  

GSM

Známe to všichni, kdo vlastníme chatu, chalupu, nebo jinou nemovitost, že bychom si měli svůj mnohdy pracně získaný majetek nějakým způsobem chránit. Jak to ale jednoduše a levně udělat?

Jedním z řešení je zabezpečení Vaší chaty nebo chalupy bezdrátovými GSM alarmy.

Jaké jsou funkce bezdrátového GSM alarmu?

Je to poměrně jednoduché. Objekt se streží pomocí centrální jednotky a čidel. Pomocí bezdrátové komunikace mezi čidly a centrálou a mezi centrálou a uživatelem se v případě napadení zasílá SMS a tím upozorní uživatele.

Jak to funguje?

1. Čidlo zpozoruje narušení objektu a předá impuls centrální jednotce. Centrální jednotka spustí poplach a začne okamžitě vytáčet čísla uložená v jednotce.

2. Mobilní operátor spojí jednotku s mobilem uživatele. Uživateli dorazí formou SMS zpráva s názvem zóny, která byla narušena. Dále uživatel přijme běžný hovor, kdy díky vestavěnému mikrofonu může odposlouchávat dění v zajištěném objektu.

3. Uživatel může kdykoliv konfigurovat nebo ovládat centrálu pomocí SMS. Mobilní operátor spojí uživatele s jednotkou.

4. Po přijmutí konfigurační nebo ovládací SMS se centrála dle potřeb nastaví nebo přepne do hlídaného nebo nehlídaného stavu.

Pozn.:

výhodou těchto systému je, že jsou kompatibilní s jakýmkoliv mobilním operátorem. Jedinou podmínkou je, aby byl v místě centrály dostatečný GSM signál , což lze ověřit mobilním telefonem.

 

dům

 

Jaký je optimální systém pro zabezpečení chaty či chalupy?

Pro chaty je ideální bezdrátový alarm GSM Guard (např. od firmy HUPO ALARMY).

Součástí každé sady je uživatelská příručka. V případě dotazů k ovládání systému máte zaručenou i telefonickou technickou podporu – stačí firmě zavolat, anebo napsat).

Většina uživatelů je schopna si namontovat systém svépomocí. Výhodou těchto systémů je jejich spolehlivost, ovládání pomocí klíčenky (nemusíte vyťukávat kód) a také mobilním telefonem pomocí SMS zpráv.

Z čeho se tento zabezpečovací systém skládá?

Součástí tohoto systému je ústředna (centrála), nebo-li mozek celého systému. Dále jsou součástí magnetická čidla, která se upevňují zevnitř na dveře a na rámy okenních křídel. Tato čidla (nebo-li detektory) detekují otevření dveří a oken. Součástí jsou také pohybová čidla, která detekují pohyb ve střeženém prostoru. Napájení čidel je pomocí baterií, napájení ústředny je pomocí adaptéru. V případě výpadku elektrického proudu je tato centrála schopna pracovat ještě 12 hodin. Součástí těchto systémů je také siréna.

Sestavy, které se používají jsou zde pro ukázku nakonfigurovány s  nejnižším počtem čidel viz:

GSM Guard – pro chaty a chalupy, sada je bez displeje

GSM Guard

LCD GSM Guard – pro rodinné domy a byty, sada je s displejem

LCD GSM Guard

Závěrem:

Systém GSM GUARD je dodáván jedním z největších výrobců GSM alarmů. Tyto systémy používají GSM modul od firmy Siemens.

Tento systém je vhodný především pro chaty, ale je použitelný i pro rodinné domy, byty a garáže.

Ceny sestav začínají  již od 2700 Kč.

Více informací se dozvíte na www.hupo-alarmy.cz

  g+   sdílet