Elektronický hlídací pes na hlídání do všech objektů – pokračování

  g+   sdílet  

156059336

V minulém rozhovoru jsme si s panem Jiřím Hájkem majitelem GS Nymburk povídali něco na úvod o domácím mazlíčkovi ,,Elektronickém hlídacím psu“(Elektronický hlídací systém, plášťová ochrana objektů). Nyní si povíme další podrobnosti.

Pro jaké skupiny je tento systém ,,Elektronický hlídací pes“ určen?

Je to pro všechny cílové skupiny, ale větší dopad bych viděl v komerčních subjektech a domech. Výhoda je, že systém mohu zapínat na noční provoz. Naše systém „hlídacího psa“ můžeme instalovat do všech požadovaných objektů. Od kanceláří, výrobní objekty, fotovoltaické elektrárny, až po domy a byty.

Co je zásadní výhodou systému?

Hlavní výhodou našeho systému je, že se dá systém používat na tzv. domácí režim.

Uvedu příklad: to znamená, že pokud budu mít v objektu např. zapnuta pouze pohybová čidla je zde velké riziko, že vznikne falešný poplach nezavřenými dveřmi, otevřením okna průvanem atd. Tím pádem být doma a zapnout si pohybová čidla je tedy špatně. Za chvíli vás to omrzí a přestane tento systém používat.

Náš systém tyto problémy vyřeší. Řeší se i to, že chci případně částečně větrat. Okno může být na tzv. ventilaci otevřené a vhodné umístění magnetů nám objekt přesto zabezpečí.

Jak je to s certifikací systému?

Celý systém je samozřejmě certifikován, jako další zabezpečovací technika. Hlídací systém ,,Elektronického hlídacího psa“ má příjemný vliv např. pro pojišťovny, kde instalací tohoto systému dosáhnete určité výhody.

Jsou případy, že se někdy zlodějům povede vniknout do objektu tak „šikovně“, že poté nelze odhalit násilné vniknutí. Nebo jiný příklad. Máte sice vnitřní systém, ale necháte si otevřené okno a zloděj toho využije. V ten moment s vámi pojišťovna nebude řešit plnění, protože vstup do objektu byl bez násilí. Tím pádem jste si to zavinil sám a nedostanete o pojišťovny vůbec nic.

Náš systém vám nedovolí z domu odejít, když např. někde necháte otevřené okno a nebude kompletně zajištěno. Je to stejné jako při vašem odchodu z domu a váš pes chce ještě jednou pohladit.

Jak je to se servisem systému?

Servis máme 24 hodin denně a pokud se něco stane, což se stává velmi zřídka, tak můžeme zasáhnout kdykoliv. Navíc samozřejmě provádíme pravidelné kontroly, servis a údržbu systémů. Každý dům by měl být servisován min. jednou za 2 roky, nejlépe 1krát za rok.

V jakých lokalitách můžete instalaci nabídnout?

My konkrétně montujeme nejvíce na východ od Prahy. Benešovsko, Nymbursko, Kolínsko, Boleslavsko apod. Zabezpečovací zařízení jsme schopni samozřejmě namontovat po celé republice.

Další Vaší službou je připojení na PCO (pult centrální ochrany). Jak je to např. s připojením systémů, které jste nemontovali?

Dokážeme připojit jakýkoli systém, jen je potřeba mít podrobnou dokumentaci anebo by měl být přítomen technik, který daný systém montoval.

Namontované systémy můžeme rozšířit, což také v mnoha případech děláme, o náš systém ,,Elektronického hlídacího psa“. V těchto případech se dostáváme spolu s připojením na PCO do úplně jiné, špičkové kategorie účinnosti zabezpečení objektů.

Proč je tedy výhodné mít svůj objekt připojen u vás na PCO?

Výhoda je jednoznačná. Představte si, že nejste připojeni na PCO. Přijde vám z vašeho hlídacího (zabezpečovacího) zařízení sms. na váš mobil, že vám někdo vnikl do domu.

Položte si otázku, co uděláte?

Všeho nechám a jedu se podívat zda je můj majetek v pořádku a neřádí tam zloděj, nebo tam pošlu souseda, příbuzné? Ve všech těchto případech zde hrozí obrovské riziko, že když opravdu bude váš dům napaden nezvanými hosty a vy je tam ještě zastihnete, tak se zloděj určitě nebude rozpakovat použít násilí a určitě se nenechá zadržet a předat spravedlnosti.

V případě volání na Policii vám do telefonu sdělí, že si máte svůj majetek dle zákona zabezpečit sami a výjezd se konat nebude. Policie dorazí až při vykradení vašeho domu.

Dostáváme se k tomu, že když naopak budete připojeni na PCO, tak vám tam do velice krátké doby dorazí odborně proškolená zásahová skupina, která vám váš majetek dokáže zabezpečit a zajistit.

Jaké jsou náklady na pořízení ,,Elektronického hlídacího psa“ a připojení na PCO?

Náklady samozřejmě záleží na velikosti objektu, počtu oken, vstupů a další. Dá se říct, že kvalitní magnet na okno se pohybuje okolo 110,-kč za kus, k tomu cena za položení instalací, tzv. zadrátován, což je léty prověřený, bezpečnější a jistější způsob než přenos tzv. vzduchem.

U nás je měsíční paušál k připojení na PCO 500 Kč včetně komunikace, která je k tomu potřeba. Do objektů instalujeme taková zařízení, u kterých máme plnou kontrolu narušení. V případě, že by došlo k poplachu a výjezdu ať falešnému, nebo opravdovému, tak klient nic nehradí. Podmínkou je, jak už jsme řekli to, že systém plně servisujeme a spravujeme.

Na závěr, čeká vás letos oslava 25 let fungování firmy. Chystáte se na oslavy a bude s tím spojená nějaká akce?

Určitě tomu budeme věnovat pozornost v listopadu letošního roku. A to jak interně, tak i pro osoby a firmy z řad klientů, spolupracujících firem atd. Je pravda, že na trhu není moc firem, které mají takovou dlouhou historii. Spíš firmy zanikají a možná několik malých vznikne. Ale ty nemají takové zkušenosti.

Dozvěděli jsme se tady spoustu zajímavých informací, které se týkají zabezpečovacích systémů a ,,Elektronického hlídacího psa“. V případě dalších zde nezodpovězených otázek, které by vás zajímali, se na pana majitele firmy GS Nymburk Jiřího Hájka s důvěrou obraťte, rád vám poskytne další informace.

Vaše redakce Svět v bezpečí

 

  g+   sdílet