Ochrana dětí, věc veřejná. Zachraňte dětský život.

  g+   sdílet  

fotografie_3

Zachraňte spolu s námi dětský život!

Slyšíte často dětský pláč a křik od sousedů? Všimli jste si, že kamarád vašeho dítěte má po těle samé modřiny? Zdá se vám některý ze spolužáků vaší dcery či syna nezdravě pohublý a vystrašený? Máte podezření, že dítě z vašeho okolí je týrané? Nebuďte lhostejní a pomozte! Možná tak dokážete zabránit tomu, aby do statistik týraných dětí přibylo další číslo, a zachráníte ho z krutého světa, do kterého své potomky nejčastěji uzavírají právě jeho rodiče a příbuzní.

Cílem projektu OZNAM TO je anonymní cestou upozornit na týrání dítěte ve vašem okolí. Věděli jste například, že v roce 2012 utýrali rodiče k smrti 28 českých dětí? Tomu nemusíte jen smutně přihlížet… Ochrana dětí, je věc veřejná!

Jak to funguje? 

  • Do stručného dotazníku na hlavní stránce www.oznamto.com je nutné vyplnit JMÉNO dítěte a ADRESU nebo MÍSTO, na kterém by mohli sociální pracovníci nebo policie dítě zastihnout.
  • Do kolonky POPIS SITUACE byste měli uvést, co konkrétně dítě, jehož případ nahlašujete, trápí, případně v jaké situaci jste získali podezření, že je psychicky nebo fyzicky týráno, šikanováno nebo zanedbáváno. A jak se to projevovalo.
  • Uvádět VAŠE JMÉNO a KONTAKT není povinné ani nutné. Pokud ho však uvedete, významně to pomůže situaci rozklíčovat, a o to rychleji vyřešit v zájmu dítěte.

Vyplněný formulář bude putovat emailem do centrály projektu OZNAM TO, odkud školený specialista informace předá Policii ČR do konkrétního kraje nebo Odboru sociální péče a ochrany dětí v místě bydliště dítěte.

Zdroj: oznamto.com

  g+   sdílet