Kuriózní případ klidu nepřidá: Horší než kdyby vás vykradli

  g+   sdílet  

Jak_vypada_vykradeni_zdroj_foto_Next_(3)

Opilec rozbil dveře cizího bytu. Kuriózní případ klidu nepřidá: Horší než kdyby vás vykradli, říká odborník

Praha, 24. září 2014 – Nepříjemný zážitek měla nedávno dívka z Plzně. Do jejího bytu se totiž omylem vlámal opilý soused, který si při návratu z flámu spletl byt. Když mu nešel zámek otevřít klíčem a na bušení nikdo nereagoval, vstupní dveře bytu nakonec vyrazil.

Doma byla ten večer dívka sama. Nejprve ji vyděsilo bušení na dveře, které muž násilným chováním po chvíli překonal. Vyděšená dívka se s křikem schovala do ložnice, jejíž skleněné dveře násilník také rozbil a překonal. Až pak si uvědomil svůj omyl a po chvíli zděšení utekl. Vše vlastně nakonec dobře dopadlo, ale dotyčná na tento večer jistě nikdy nezapomene. Zabránit této zkušenosti přitom mohly lepší dveře.

„Je pravdou, že ve staré zástavbě našich měst jsou ještě na mnoha místech obyčejné, dřevo-papírové dveře, které lze snadno prorazit a překonat bez profesionálních nástrojů – třeba jen agresivním chováním,“ říká Ivan Pavlíček z firmy Next, expert na zabezpečení bytů.

Trauma ze ztráty soukromí a pocitu bezpečí

„Majetkové škody při vloupání jsou nepříjemné, ale mnoho lidí se hůře vyrovnává s tím, když přijde o pocit soukromí a bezpečí, který se nedá vyčíslit penězi,“ dodává odborník na zabezpečení domácností Ivan Pavlíček z firmy Next.

Pokud má nájemník takovéto obyčejné dveře, nepomůže mu ani montáž přídavných zámků. Toto opatření totiž nezabrání ani například zmiňovanému vniknutí opilce. Většinou se tím neodstraní ani jedno z mnoha slabých a lehce překonatelných míst obyčejných vstupních dveří.

  g+   sdílet