Novinky z oboru bezpečnosti budou k vidění na FSDays 2014

  g+   sdílet  

IMG_7372

Šestý ročník veletrhu nejnovějších trendů v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb PRAGUE FIRE & SECURITY DAYS 2014 (FSDays 2014) se uskuteční již ve dnech 16. – 20. září v PVA EXPO Praha v Letňanech. Významná událost v oboru bezpečnosti proběhne opět souběžně s komplexem mezinárodních stavebních veletrhů FOR ARCH 2014. 

FSDays se v letošním roce těší zájmu vystavovatelů. Nejnovější technologie a zajímavosti z oborů bezpečnosti představí mnoho významných společností. Uveďme pro zajímavost některé z nich:

Společnost BESY CO například představí stabilní hasicí zařízení FIRE JACK®, které hasí prostřednictvím hasicího aerolos a má mnohonásobně vyšší hasební účinnost než běžná hasiva.

CENTR PCO bude na svém stánku prezentovat minialarm EPIR3 – plnohodnotné zabezpečovací zařízení v „samoinstalačním“ balíčku. Jde o ojedinělé zařízení typu „all in one“ s nativní možností připojení k PCO, jehož zprovoznění zvládne běžný uživatel sám.

EXPRESS ALARM CZECH předvede žhavé novinky v oblasti průmyslové televize jako je panoramatická kamera Fisheye a revoluční analogová technologie HD-TVI od výrobce Hikvision. Dalšími nabízenými produkty z nabídky Express Alarmu je například EZS (Paradox), Požární rozhlasové stanice PLENA, videotelefony Dahua.

Firma FLAJZAR představí zařízení, která jsou výjimečná v celosvětovém měřítku a vynikají jak po stránce designu tak i technického řešení. Ať už jsou to elektronické rybářské signalizátory záběru, prvky zabezpečovací techniky, GSM komunikátory nebo výroba elektronických stavebnic a modulů.

ELFNET GROUP bude na veletrhu prezentovat inteligentní bezpečnostní systémy (ISS), které jsou inteligentním řešením automatizované videoanalýzy obrazu se specifickými pokročilými funkcemi

– rozpoznávání registračních značek, zaznamenávání a rozeznávání obličejů, analýza plynulosti dopravy a dopravních nehod.

FSDays2014_logo na podkladu

Své novinky z klíčařského sortimentu představí H&B GROUP, která zaujímá vedoucí postavení na českém a slovenském trhu v oblasti prodeje klíčů, autoklíčů a strojů na výrobu klíčů.

JABLOTRON ALARMS neustále inovuje a rozšiřuje nabídku komponent svých systémů. Na veletrhu FSDays aktuálně představí kromě mnoha dalších novinek novou ústřednu řady JA-100 s vestavěným LAN komunikátorem JA-101KR-LAN a pohybové PIR detektory systému JABLOTRON 100 ve zcela novém designu. Unikátní službou je webová Samoobsluha Jablotron, která umožňuje uživatelům i montážním technikům on-line přístup k zařízením z produkce společnosti Jablotron.

Firma KLATT přichází s čerstvou novinkou – únikovou maskou FAST MASK, která zajistí okamžitou ochranu za méně než 5 vteřin, má nejrychlejší a nejbezpečnější způsob nasazení a dokonalé utěsnění.

Hned několik skvělých novinek přináší společnost RADOM – svou premiéru bude mít zařízení dálkového přenosu z ústředen EPS či EZS – vysílač STX23A a GSM/LAN komunikátor určený pro přenosy informací z ústředen EZS či EPS. Velmi zajímavým produktem ve vztahu k souběžně probíhajícímu veletrhu stavebních technologií FOR ARCH je zařízení na vysoušení zdiva od též společnosti.

Společnost SECAR BOHEMIA pod svou vlastní značkou SHERLOG nabízí unikátní technologie maximálního zabezpečení vozidel, strojů, nemovitostí, úniku médií z potrubí, monitoring dopravních prostředků, zásilek, osob, až po zdraví a životní styl. Na FSDays představí své produkty pro koncové zákazníky jako je SHERLOG řady R, SHERLOG VISION, SHERLOG MAX nebo SHERLOG eVito.

SICURIT CS přichází na veletrh se svou novinkou INIM ELECTRONICS – systém SmartLiving, klenot mezi systém EZS představující platformu, na které je možné postavit systém domácí automatizace. Společnost SICURIT CS bude dále prezentovat videodetekční systémy a záznamové servery pro vysokou bezpečnost značky Geutebrück.

Společnost SIEMENS vás na své expozici seznámí s produkty z oblasti požárních a bezpečnostních systémů. Kromě nové verze systému EPS Cerberus PRO IP5.2 a modernizačního konceptu ústředen Synova zde uvidíte zejména přelomové řešení bezdrátových požárních hlásičů SWING, digitální záznamové zařízení Vectis iX, zabezpečovací ústředny řady SPC či novou řadu pohybových detektorů MAGIC. Úplnou novinkou bude představení zcela nově vyvinutého systému kontroly vstupu Aliro.

Svůj sortiment bude na FSDays 2014 prezentovat také společnost SHERLOCK bezpečnostní dveře, s.r.o., profesionální dodavatel bezpečnostních protipožárních dveří a mechanických zábranných systémů pro otvorové výplně. K vidění budou například bezpečnostní dveře SHERLOCK® F730/4 EXCELENT, které jsou aktuálně „vlajkovou lodí“ mezi produkty určenými pro komerční instalace.

K zajímavým vystavovatelům patří také firma VARIANT plus, která je zaměřena na velkoobchodní činnost v oblasti bezpečnostních a dalších elektronických systémů pro komerční budovy i objekty určené k bydlení – výhradní dovozce kamer Canon, a dovozce kanadského systému Paradox. Divize CEL-TEC představí fotopasti Uovision pro ostrahu chat, chalup, garáží, skládek (policie), dále palubní kamery do aut, sportovní kamery, špionážní kamery.

Mezi další významné společnosti a partnery, kteří se budou na letošní FSDays prezentovat, uvádíme například: ASM, ASOCIACE TECHNICKÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB GRÉMIUM ALARM, ASSA ABLOY, CECH EPS ČR, CMZS ČR, EG-LINE, ELFNET GROUP, EVVA, FIRETON, GUNNEBO, KABA, LONG SAFE, MV ČR, PHOBOS, POLICEJNÍ PREZÍDIUM – POLICIE ČR, ROSCH2 DIS, SAFE4U, SKANSKA, UTB ZLÍN, …a další.

FSDays 2014 podporuje Linku ZTRACENÉ DÍTĚ

Linka 116 000 je určena nejen pro děti, ale i pro rodiče, pedagogy a veřejnost. Po celé ČR je možnost volání ZDARMA a NONSTOP. Na svém stánku v rámci veletrhu FSDays vás pracovníci Linky Ztracené dítě rádi osobně seznámí s tím, jak pracují a v jakých případech mohou skutečně pomoci Vám nebo vašim blízkým. Pro malé návštěvníky budou mít připraven malý dárek.

Soutěž FSDays AWARD 2014 Pro všechny prezentující se společnosti je v letošním roce opět vyhlášena již tradiční prestižní soutěž o nejlepší exponát či službu FSDays AWARD 2014. Přihlášené exponáty bude hodnotit komise, složená z odborníků bezpečnostního průmyslu. Hlavní cenou pro výherce je originální masivní skleněná plastika navržená předním českým designérem Pavlem Šťastným.

IMG_7296

Odborné konference a workshopy na aktuální témata

Návštěvníci se mohou těšit na řadu zajímavých témat odborných konferencí, workshopů a seminářů, která připravuje organizátor veletrhu, společnost Mascotte s.r.o. spolu s partnery FSDays 2014.

17. 9. – vzdělávací workshopy s praktickými ukázkami s mottem „Bezpečnost se mění z minuty na minutu…“, pořadatelem je Security Magazín, organizátorem společnost C&COM Advertising s.r.o.

13:00 – 14:00 Dohledová centra

14:10 – 15:10 Způsob řízení bezpečnosti z pohledu jednotlivých bezpečnostních firem

15:20 – 16:20 Mechanické zábranné systémy

Dne 18. 9. – od 9:30 do 15:00, se uskuteční konference, jejíž pořadatelem je Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm a Cech EPS ČR.

• Bezpečnostní systémy a jejich verifikace

• Falešné poplachy v systémech EPS – eliminace a jak jim předcházet,

FSDays 2014 má podporu řady významných institucí a organizací

Generálním partnerem Prague Fire & Security Days 2014 je Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm. Záštitu poskytlo Ministerstvo vnitra ČR a Ministerstvo dopravy ČR. Odbornými partnery jsou ASIS International ČR a Cech EPS ČR, dalšími partnery a spolupracujícími organizacemi jsou Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, IFMA CZ, Cech mechanických zámkových systémů ČR, Městská policie Praha, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Veškeré novinky a zajímavosti týkající se FSDays 2014 jsou průběžně uváděny na stránkách www.fsdays.cz. U dění na veletrhu samozřejmě bude přítomna i naše redakce Svět v bezpečí spolu se zvídavou kamerou.

 

  g+   sdílet