DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VE STŘEDISKU VÝCVIKU VODICÍCH PSŮ

  g+   sdílet  

vodící psi

Přesně před 17 lety, dne 9. října 1997, bylo za podpory Ministerstva práce a sociálních věcí a Rotary klubu Praha – Staré Město dostavěno a slavnostně otevřeno Středisko výcviku vodicích psů pro nevidomé SONS ČR v Praze Jinonicích. Jedná se o nejstarší středisko tohoto druhu u nás, které je již od samého začátku svého působení plnohodnotným členem Mezinárodní federace vodicích psů (International Guide Dog Federation). Ta je garantem dodržování mezinárodních standardů ve výcviku vodicích psů a v péči o nevidomé klienty.

Zajímá vás, komu slouží vodicí psi dnes?

Chcete vidět, jak probíhá jejich výchova a výcvik či jak to vypadá v našem středisku, které za 17 let svého působení vycvičilo a předalo již přes 400 vodicích psů nevidomým klientům?

Naším hostem bude i modelka a moderátorka Hanka Mašlíková, která již několik let naše středisko aktivně podporuje a která bude celou akci moderovat.

KDY: ve čtvrtek 9. října 2014 od 10.00 do 17.00 hod

KDE: ve Středisku výcviku vodicích psů, Klikatá 2a, 158 00 Praha 5 – Jinonice

Čeká vás prohlídka střediska s odborným výkladem jeho dlouholetých pracovníků, setkání se zdejšími psími studenty i zasloužilými vodicími psy, prodejní výstava triček s originálními potisky se psí tematikou od předních českých výtvarníků a od 11.00, 13.00, 15.00 ukázky výcviku vodicích psů. Budete si moci vyzkoušet pomůcky pro nevidomé i navštívit „Kavárnu po tmě“, kterou vás provedou pracovníci Neviditelné výstavy. Více o nás najdete na www.vodicipsi.cz , tel. 251611154.

Zdroj: SVVP

 

  g+   sdílet