Zabezpečte svou domácnost před nevítanou návštěvou

  g+   sdílet  

103577047 (1)

Odpočatí, plní zážitků a nově nabrané energie přijíždíte z dovolené. Nebo jen přijedete z víkendového pobytu na chatě či chalupě. Náhle však zjišťujete, že ve vašem domě něco chybí. Nebyli byste první, kteří zažijí nemilé překvapení v podobě vykradeného bytu či rodinného domu. I když je v dnešní době zabezpečení domu snadnou záležitostí, začínáme na něj myslet až v době, kdy se sami staneme oběťmi.

Přestože poslední statistiky celkové zločinnosti za rok 2014 ukazují, že kriminalita klesá, nenechte se zmást. Počet vloupání činil do listopadu loňského roku více než 46 tisíc vykradených bytů a domů. Kriminalisté taktéž varují, že se rapidně zvýšilo vloupání do chat a víkendových chalup.

Registrovaná kriminalita podle druhu TČ (zdroj: výroční zpráva Policie ČR)

Registrovaná kriminalita podle druhu TČ (zdroj: výroční zpráva Policie ČR)

Na našem trhu se vyskytuje množství firem, které se zabývají bezpečností a nabízejí zařízení zaručujících ochranu před nezvanými hosty. Jak si z této škály vybrat? Důležité je uvědomit si, že každému klientovi by měl být zabezpečovací systém sestaven na míru. Někdo chce zabezpečit pouze své vnitřní vybavení, jiný touží po komplexní bezpečnosti, třeba i s protipožární ochranou.

Míra samotného rizika, že bude váš dům skutečně vykraden, by měla být taktéž zohledněna. V ideálním případě je doporučováno, aby zabezpečovací firma komunikovala s pojišťovnou klienta. Kdyby pojišťovna neuznala bezpečnostní zařízení, mohl by v případě vloupání do vašeho domu nastat další nemalý problém. Kromě výběru ověřených firem a certifikované techniky můžete navštívit i poradnu Policie ČR nebo internetové stránky www.prevencekriminality.cz, kde naleznete rady, jak dokonale zabezpečit svá obydlí.

Bezdrátové řešení se stává standardem

Dáte-li přednost elektronickým zabezpečovacím systémům, jsou dokonalou volbou systémy od prověřených výrobců. Pro ochranu vašich bytů nebo menších rodinných domů je ideální zabezpečovací systém OASIS JA-80K či JA100. Tyto systémy vynikají svou jednoduchostí, spolehlivostí, bezdrátovým řešením a vysokou životností. Díky tomu, že všechny prvky systému jsou bezdrátové, je instalace či umístění snadnou záležitostí. Systém pracuje pod komunikačním protokolem v pásmu 868 Mhz, což jej předurčuje k mimořádné spolehlivosti. Samozřejmostí se stává ovládání pomocí klíčenky či mobilního telefonu, bezdrátové neviditelné magnetické kontakty do EURO OKEN, ochrana spotřebičů i vašeho automobilu, vrat a dalších objektů.

 

JA-80K

JA-80K

JA100

JA100

Pohybové detektory jako součást plnohodnotného zabezpečení 

Součástí plnohodnotného zabezpečení by měl být též pohybový senzor. Přestože takováto zařízení nalezneme v nabídkách mnoha prodejců elektrotechniky, měli bychom si dát pozor na jejich specifikace. Renomovaní výrobci uvádějí počet detekčních zón, konektivitu, dosah, certifikaci a další vlastnosti. Například pohybový detektor NVX80 disponuje dosahem 15 x 15 metrů, osmi detekčními zónami, tzv. imunitou vůči pohybu zvířat, digitální technologií, ale i funkcí Antimasking. Antimasking je vlastně detekcí pokusu o zamaskování samotného zabezpečovacího zařízení. V nabídkách ověřených výrobců můžete nalézt například ústředny, komunikátory či signalizace, které využijete i ve vaší domácnosti. Zákazníci si stále častěji vybírají integrované zabezpečovací systémy, obsahující přímé napojení na pult centrální ochrany. Vestavěné sirény, rádio, hlasový komunikátor či dálkové ovládání mobilním telefonem jsou funkce, které se staly samozřejmostí.

Multifunkčním zabezpečovacím systémem je i SINTONY 60. Disponuje kompletním zabezpečením, včetně ochrany před požárem a vodou. Přidanou hodnotou je výše zmíněná multifunkčnost či jinak kompletní zabezpečení budovy, nouzové poplachové funkce, hlasová komunikace, ale také ovládání rolet i žaluzií, osvětlení, topení a garážových vrat.

Sintony60

Sintony60

Bezpečí a jistota jsou jedny z pocitů, které nás nikdy neomrzí. Díky zabezpečení domácnosti máme pocity jistoty a bezpečí téměř na dosah. Využijme této možnosti dřív, než bude pozdě!

Více informací o realizaci zabezpečovacích systémů můžete nalézt na internetových stránkách www.elektronis.cz.

  g+   sdílet