Ochraňte si svůj vůz a porovnejte možnosti

  g+   sdílet  

havarijní pojištění

Mnoho z našich čtenářů zajímá, co je havarijní pojištění a před jakými riziky automobil chrání.

Havarijní pojištění ochrání vozidlo před škodami vzniklými v případě jeho odcizení, havárie, vandalismu, neoprávněného užití nebo proti živelným pohromám. Ptáte se, co je například vandalismus? Ano, když vám někdo „utrhne“ zrcátko u automobilu, to již za vandalismus lze považovat!

Pokud si majitel vozu sjedná havarijní pojištění, pojistka se vztahuje na rizika, která mu v souvislosti s vlastnictvím a provozem jeho vozu mohou hrozit. Tak například v případě, kdy na váš vůz ve vichřici spadne kmen stromu, bude tento případ také hrazen z havarijní pojistky.

Mohlo by Vás též zajímat, že podle statistik MVČR se po meziročním nárůstu autokriminality v roce 2013 rok 2014 vrátil ke dlouhodobě klesajícímu trendu krádeží dvoustopých i jednostopých vozidel (meziročně o 19, resp. 18 %). Podle dat ze první čtvrtletí roku 2015 srovnaných s roky 2013 a 2014 se počet krádeží dvoustopých motorových vozidel v prvním kvartálu roku 2015 snížil na 1869 oproti 2617 ukradeným vozům v prvním čtvrtletí roku 2014. U jednostopých motorových vozidel došlo v prvním čtvrtletí roku 2015 k 84 krádežím, zatímco v první čtvrtině roku 2014 toto číslo vyšplhalo na číslo 114.

Havarijní pojištění Vám uhradí, na rozdíl od povinného ručení, v případě havárie, kterou zaviníte, škodu na Vašem vlastním vozidle. Havarijní pojištění je tedy ideálním doplněním povinného ručení, které kryje škody na Vámi nabouraném autě.

Předtím, než uzavřete havarijní pojištění, porovnejte si nabídky pojišťoven tak, abyste si vybrali nejlevnější havarijní pojištění šité na míru právě Vašemu vozu – na webu ePojištění.cz je k dispozici srovnávací kalkulačka, která Vám za okamžik prozradí, jakou cenu za havarijní pojištění zaplatíte. Cena havarijního pojištění vychází zejména z částky, na jakou si vozidlo majitel nechá pojistit. Do výpočtu se navíc zahrnuje např. také jeho stáří, výbava, region, věk majitele apod. Záleží též na výši spoluúčasti, kterou majitel automobilu hradí při případné pojistné události.

Služby pojišťovacího makléře jsou obvykle zdarma. Cena pojistného je většinou nižší než sazba např. na pobočce pojišťovny. 

Využijte havarijní pojistku jako ideální doplněk povinného ručení, které kryje škody na Vámi poškozeném vozidle.

Havarijní pojištění začíná tam, kde končí povinné ručení. Chrání majiteli jeho automobil. I když vůz neohlídá před případnými zloději a ani nezabrání havárii, zamezí finančním ztrátám při nešťastných okolnostech, které nás všechny mohou v životě kdykoliv potkat. Pojišťovací společnosti na českém trhu nabízejí mnoho možností, jak vozidlo pojistit.

Havarijní pojištění poskytuje výhody

Majitel vozidla uzavřením havarijního pojištění pro své auto spolu s povinným ručením zpravidla získává slevu na toto pojištění, lepší asistenční služby a další výhody. Dále mu pojišťovací společnost poskytuje různé bonusy, které mohou v průběhu let cenu pojištění snižovat.

  g+   sdílet