Šimon, Eliška, Pavlík, Daník nebo někdo jiný, nebo dokonce všichni?

  g+   sdílet  

daník

Tento týden jsme byli osloveni do naší redakce paní Švecovou. Maminkou čtyř malých dětí, z nichž jedno je bohužel těžce postižené. V rámci terapie Kosmík (více čtěte ZDE) nyní využívají kliniku Axon, kterou naleznete na stránkách NEUROAXON.CZ. Dle vyjádření maminky se jedná o velmi úspěšné rehabilitační postupy, které jejímu Daníkovi velmi prospívají. Budeme rádi, když si najdete čas a pročtete si tyto internetové stránky. Moc si přejeme, abyste našli sílu podpořit rodiče a hlavně jejich děti, kteří jsou odkázaní na pomoc ostatních.

Životní příběh malého Daníka

Daník přišel na svět jako jedno z dvojčátek nečekaně v 31. týdnu, jeho sestřička se narodila bez problémů, ale jemu se na svět vůbec nechtělo. Bojoval ale o svůj život od prvního měsíce života, kdy jeho dýchání podporovala umělá ventilace, další měsíc bojoval chlapec s infekcemi.

Z porodnice si Daníka odnesli s vážným poškozením mozku. Rodiče ihned zahájili intenzivní cvičení Vojtovou metodou a následovaly také další terapie. Danečkovi je dnes 2,5 roku a diagnoza zní DMO – kvadrupareza. Rodičům se ve spolupráci s lékaři a rehabilitačními pracovníky podařilo jeho ruce trochu rozhýbat, ale stav jeho nožiček je mnohem horší.

Daník má tři malé sourozence, kteří jej pořád motivují. Hraje si s nimi, začíná po nich opakovat slovíčka a když mu utíkají, má snahu je dostihnout tak, že se za nimi plazí. Přesto, že chlapec byl už třikrát v lázních, rodiče nezaznamenali viditelný pokrok. Zkoušejí proto terapii „Kosmík“, kterou nabízí právě klinika Axon. Terapie Daníkovi pomáhá – po jejím absolvování se zvedl na čtyři a tím všem udělal obrovskou radost. Velkou šanci na normální život skýtá Daníkovi co nejrychlejší zahájení intenzivní rehabilitace opakováním terapie „Kosmík, dokud jeho mozek ještě není vyvinutý. Pro co nejlepší účinek rehabilitace musí chlapec absolvovat šest programů ročně. Cena jednoho programu je ale 68 000,- Kč.

Podpořte, prosím, Daníka, v jeho cestě za normálně prožitým životem! Výše poskytnuté částky záleží jen na Vás, i málo znamená pro Danečka hodně.

Účet Daníka v Asociaci rodičů dětí s DMO: 2700501673/2010

Děkujeme za Vaši pomoc! Za všechny děkuje vaše redakce Svět v bezpečí.

 

  g+   sdílet