Jedete na dovolenou? Zloději ne!

  g+   sdílet  

Bezpečné dveře, rezervní autoklíč… Na co byste rozhodně neměli zapomenout před odjezdem na dovolenou?

Během sezóny letních dovolených každoročně vzroste počet vloupání. Pokud se i Vy chystáte odjet, nezapomeňte zabezpečit svůj domov tak, abyste si mohli užít dovolenou v pohodě a bez starostí o svůj majetek.

Zloděje přilákáte jednoduše: opuštěným bytem nebo domem a špatným zabezpečením. Základem je proto prevence. Snažte se, aby Váš odjezd na dovolenou byl co nejméně nápadný, tím snížíte riziko, že si zloději za svůj cíl vytipují právě Váš domov. Pokud už se tak stane, i průměrný zloděj je obvykle během chvilky schopný odhadnout odolnost Vašich vstupních dveří. Kvalitní zabezpečení tak většinu zlodějů od pokusu o vloupání může odradit.

dovolena3

U dveří přitom nejde jen o samotné dveře a zárubně, ale také o bezpečnostní kování a bezpečnostní zamykací vložku minimálně ve 3. třídě bezpečnosti, která již představuje dostatečnou ochranu před většinou běžných zlodějů. Důležité je ale nezapomínat ani na okna, pokud bydlíte v nižších patrech. Ta bývají obvykle méně odolná proti neoprávněnému otevření než dveře. Jejich bezpečnost lze přitom snadno zvýšit instalací speciálních zámků.

Předměty jako hotovost, šperky či zbraně rozhodně nenechávejte volně přístupné. O jejich bezpečí se postará kvalitní trezor.

A na co ještě nezapomenout? Přeci rezervní autoklíč! Pokud odjíždíte na dovolenou autem, nenechte si plány překazit ztraceným nebo ukradeným autoklíčem. Pořiďte si rezervu včas.

Navštivte KLÍČOVÉ CENTRUM (www.klicovecentrum.cz), postaráme se o kompletní zabezpečení Vašeho domova (včetně montáží a servisu) i o náhradní klíče k Vašemu vozu.

  g+   sdílet