Nedejte zlodějům šanci! Část 7: Jak zabezpečit vstup do bytového domu

  g+   sdílet  

Pro vstupní dveře do bytových domů platí podobné zásady, jako pro vstupní dveře do bytů a rodinných domů. Vzhledem k většímu pohybu osob však mají tyto dveře také svá specifika.

Stejně jako u vstupů do bytů by mělo jít o kvalitní dveře s bezpečnostním kováním a bezpečnostní zamykací vložkou. Je potřeba počítat s vysokým zatížením (častým odemykáním a zamykáním), proto je potřeba vybrat vložku i kování, které budou spolehlivě fungovat i při častém používání a odolají i vandalům.

Nejčastějším problémem u vchodových dveří v panelových a jiných bytových domech bývá otázka, zda dveře zamykat, či nikoliv. Pouze zabouchnuté dveře dokáže s použitím snadno dostupných nástrojů otevřít téměř kdokoliv. Proto bývá mnoho vchodů zamykáno, aby se zabránilo vstupu zlodějů, vandalů, bezdomovců a dalších nezvaných hostů. Zamčené dveře však porušují bezpečnostní a protipožární předpisy, protože znemožňují bezproblémovou evakuaci.

Pro všechny vstupní dveře u domů s více obyvateli jsou proto doporučovány tzv. samozamykací zámky s panikovou funkcí. Samozamykací funkce znamená, že se zámek automaticky uzamkne při každém zavření dveří. Díky panikové funkci je pak i tyto zamčené dveře možné z vnitřní strany odemknout a otevřít pouhým stisknutím kliky.

Potřebujete poradit, jak zabezpečit dveře do Vašeho domu? Navštivte KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisty na kompletní zabezpečení, kteří Vám přinášejí i seriál Nedejte zlodějům šanci! V příštím díle se zaměříme na zabezpečení oken.

FSSF-E138F-42-F69+FS-E138F-42-42S-PZ-F69-aussen-Motiv1

  g+   sdílet