Nedejte zlodějům šanci! Část 9: Víte, jak ochránit své cennosti?

  g+   sdílet  

Jak můžete vidět ve videu, některé obyčejné trezory lze snadno otevřít s použitím běžných předmětů, jako je kancelářská sponka.

Větší objem hotovosti, důležité doklady a dokumenty, šperky nebo třeba zbraně – všem těmto předmětům byste měli zajistit zvýšenou ochranu, abyste zabránili jejich krádeži nebo znehodnocení, u citlivých dokumentů se tak ochráníte také před jejich zneužitím a v případě zbraní jde samozřejmě především o bezpečnost Vaši i Vašich blízkých.

Jak Vás už asi napadlo, nejběžnějším řešením je pořízení domácího trezoru. Při jeho výběru však buďte opatrní a nechte si poradit od odborníka. Platí totiž, že není trezor jako trezor. Na trhu se můžete setkat s řadou (obvykle levnějších) trezorů, které však spíše pouze upozorní zloděje na to, kde jsou Vaše cennosti uložené. Protože nesplňují ani základní bezpečnostní standardy, i průměrný zloděj si s nimi bez problémů poradí. Jak můžete vidět ve videu, některé obyčejné trezory lze snadno otevřít s použitím běžných předmětů, jako je kancelářská sponka. U mnoha menších trezorů také hrozí, že si jej zloděj jednoduše odnese a otevře jej až později. To platí v případě, že trezor není připevněný k nábytku, stěně nebo podlaze a nebo pokud je toto ukotvení nekvalitní.

Jestliže tedy uvažujete o pořízení trezoru, zkonzultujte svůj výběr se specialistou. Ten by Vám měl poradit, jaká velikost trezoru, typ zámku a úroveň zabezpečení jsou pro Vaše potřeby optimální. Pokud chcete mít jistotu, požadujte trezor s certifikací. Ta zaručuje špičkovou kvalitu, protože certifikované trezory musejí splňovat náročné bezpečnostní standardy a před udělením certifikace procházejí náročným testováním odolnosti.

Seriál Nedejte zlodějům šanci! pro Vás připravuje KLÍČOVÉ CENTRUM, dodavatelé kompletního zabezpečení pro domácnosti – včetně kvalitních trezorů a bezpečnostních schránek.

Tresor_Diplomat_MTD_35_F60_E_375303-04

  g+   sdílet