CISA eFAST: Bezpečné východy pro školy i podniky

  g+   sdílet  

Zajištění bezpečných únikových východů a bezproblémové evakuace je důležitým tématem pro všechny budovy, kde se nachází větší množství lidí, jako jsou školy, nemocnice, úřady, obchodní domy, hotely a další podniky a organizace. Použití tzv. panikových kování je v dnešní době již samozřejmostí. Tato kování jsou vybavena panikovou funkcí, díky které je možné i zamčené dveře z vnitřní strany kdykoliv ihned otevřít pouze stlačením madla.

eFAST

Italský výrobce zabezpečení CISA vyvinul nové kování eFAST, které jde ještě o krok dál. Toto panikové kování je totiž vybaveno motorem, který v případě evakuace dveře automaticky otevře, díky čemuž je zaručeno ještě rychlejší opuštění budovy. Otevření je možné spustit ručně, avšak skutečně profesionální řešení poskytuje možnost připojení k novému i existujícímu přístupovému systému (jedná se o systémy s klávesnicemi na kód nebo se čtečkami čipů a karet). Tímto způsobem výrazně zlepšíte funkčnost a vytvoříte „chytrý“ východ.

Kování je dostupné v řadě provedení a je tak vhodné pro instalaci na jakékoliv dveře. Zajímavou vlastností především pro nemocnice či školy je možnost antibakteriální povrchové úpravy madla.

Exkluzivním dodavatelem společnosti CISA v České republice je KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisté na kompletní zabezpečení.

  g+   sdílet