Axis představuje novou dveřní stanici. Multifunkční zařízení zajistí dohled, přístup i komunikaci

  g+   sdílet  

Společnost Axis Communications představuje novou síťovou dveřní video stanici AXIS A8207-VE, která umožňuje současně kamerový dohled, komunikaci s návštěvníky u dveří a řízení přístupu s pomocí RFID čtečky – to vše v jediném, snadno ovladatelném zařízení.

AXIS A8207-VE

AXIS A8207-VE-front

Novinka s názvem AXIS A8207-VE Network Video Door Station potvrzuje závazek společnosti Axis dále rozšiřovat nabídku dveřních stanic a spojuje kamerový systém s řízením přístupu. Přináší tak přidanou hodnotu pro různá bezpečnostní řešení.

Dveřní stanice kombinuje plně funkční 6 MP síťovou kameru s vysoce kvalitní, obousměrnou audio komunikací a vzdáleným řízením přístupu. Má také integrovanou RFID čtečku a podporuje video a audio analýzy, jako je detekce pohybu nebo zvuku, která umožňuje spouštět nahrávky nebo jiné události. Díky otevřeným standardům a s pomocí několika hardwarových rozhraní je tuto dveřní stanici možné lehce integrovat s ostatními systémy a řešeními, a pomáhá tak splnit jak současné, tak budoucí potřeby organizací. Indukční smyčka pro naslouchadla navíc zpřístupňuje interakci lidem se ztrátou sluchu.

„Jsem opravdu rád, že do našeho portfolia přibyla stanice AXIS A8207-VE,“ říká Karl Hill, produktový ředitel divize New Business ve společnosti Axis Communications. „Umožňuje nám totiž pokrýt řadu nových aplikací a vyplňuje mezeru na trhu interkomů, které jsou přizpůsobené potřebám našich profesionálních bezpečnostních partnerů a zákazníků. Například v univerzitní budově mohou studenti a další návštěvníci využít dveřní stanici, aby se dovolali profesorovi, kterého navštěvují, a aby se následně dostali dovnitř. Současně mohou bezpečnostní pracovníci používat video ze dveřní stanice jako přirozenou součást kamerového systému, komunikovat s lidmi v nouzových situacích nebo oznamovat obecné pokyny. “

V prostředí maloobchodu může AXIS A8207-VE skvěle sloužit u zadních dveří a nakládacích ramp. Integrovaná čtečka umožňuje zaměstnancům vstoupit na pracoviště, aniž by někdo z kolegů musel běžet do zadní části obchodu a otevírat dveře. Přitom není potřeba vytvářet a distribuovat mnoho kopií klíčů, které lze snadno ztratit nebo odcizit a mohou tak skončit v nepovolených rukou. Zavedení dodavatelé mohou mít svou vlastní přístupovou kartu nebo PIN, které umožňují vstup do budovy pouze během pracovních hodin, zatímco noví či neznámí dodavatelé použijí zvonkové tlačítko. Zaměstnanci pak mohou na volání odpovědět prostřednictvím běžného stolního telefonu nebo mobilní aplikace a udělit přístup.

Po skončení pracovní doby často pracovníci obchodu odcházejí zadními dveřmi, někdy s hotovostí pro vklad do banky. Dveřní stanice je proto vybavena HDMI výstupem, který umožňuje velmi snadno připojit vnitřní displej se živým náhledem. Personál si tak může před otevřením dveří snadno ověřit, že je vchod bezpečný. Sníží se tím riziko napadení a zároveň se zvýší pocit pocitu bezpečí zaměstnanců.

Síťová dveřní video stanici AXIS A8207-VE bude v České republice dostupné od května 2019 prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za 31900 Kč.

 

 

 

  g+   sdílet