Jednička v obraně proti zlodějům: bezpečnostní vložka CISA AP4 S

  g+   sdílet  

Vloupání do bytů a rodinných domů jsou nejčastější právě teď, v době letních dovolených. Zloději si umí snadno vytipovat domácnost, jejíž obyvatelé jsou delší dobu mimo domov, a využít příležitost k nepozorovanému vloupání. Jak tedy byt nebo dům před zloději ochránit?

AP4_3

K vloupáním nejčastěji dochází vchodem, kdy se zloděj pokouší překonat zamykací vložku ve dveřích. K tomu používají různé destruktivní i nedestruktivní metody. Při destruktivních metodách se vložka fyzicky poškodí například rozlomením nebo odvrtáním. Při nedestruktivních metodách, jako je vyhmatání či bumping, k žádnému poškození nedochází, zloděj si vložku odemkne, aniž by měl k dispozici klíč. Naprosto nejjednodušším způsobem je pak samozřejmě situace, kdy zloděj klíč najde, ukradne a nebo si neoprávněně pořídí vlastní kopii.

AP4S

Při výběru zamykací vložky do hlavních vstupních dveří, ale i do bočních či zadních vstupů, je vhodné pořizovat vložku, která nabízí ochranu proti co největšímu množství způsobů překonání. Příkladem vložky, která odolá všem výše uvedeným metodám, je vložka AP4 S od italského výrobce CISA. (CISA je evropskou jedničkou ve výrobě vložek.) AP4 S je vybavena ochranou proti vyhmatání, odvrtání i bumpingu, a jako jedna z mála vložek na našem trhu také proti rozlomení. Samozřejmostí je ochrana před neoprávněným kopírováním klíče nejen v podobě klasické bezpečnostní karty, ale také speciálního profilu klíče. Ten je chráněn jak patentem, tak časově neomezenou ochrannou známkou trademark. Duplikát klíče je tak díky tomuto unikátnímu profilu fyzicky možné vyrobit pouze v partnerských provozovnách dodavatele a majitel vložky se nejdříve musí prokázat předložením bezpečnostní karty. Díky výše uvedeným vlastnostem má vložka CISA AP4 S certifikaci pro 4. bezpečnostní třídu. Ta značí, že tato vložka má nejvyšší celkovou úroveň odolnosti proti vloupání, která se pro obytné objekty používá.

Přemýšlíte o kvalitnějším zabezpečení pro Vaši domácnost? CISA AP4 S patří mezi nejlepší bezpečnostní vložky, které v současnosti na trhu najdete. Vložku můžete pořídit na všech prodejnách KLÍČOVÉHO CENTRA, kde Vám rádi vyrobíme další klíče, poradíme s montáží a v případě potřeby zajistíme kompletní servis. Nakupovat můžete také pohodlně v e-shopu www.klicovecentrum.cz.

 

 

  g+   sdílet