Nová vysokorychlostní PTZ kamera Axis: 31× optický zoom, skvělý obraz ve tmě a ochrana před kyberútoky

  g+   sdílet  

Společnost Axis Communications uvedla na trh novou vysokorychlostní otočnou kameru AXIS Q6315-LE. Tato kamera je určená k videodohledu za každého počasí i v hluboké tmě a disponuje výkonným IR přísvitem s dlouhým dosahem (v závislosti na scéně i 300 metrů a víc). Vylepšený snímač s procesorem nové generace zajistí lepší obraz, rozšířené možnosti videoanalýzy a podstatně efektivnější kompresi videa.

AXIS_q6315_building_in_background_2011_1700w

AXIS Q6315-LE je napěchovaná funkcemi. Nabízí vysoké zabezpečení, lepší obraz, rozšířené možnosti analýzy, funkci Autotracking úrovně 2 i efektivnější kompresi videa.

Výkonná kamera AXIS Q6315-LE nabízí přesné laserové zaostření dokonce i ve tmě. Její schopnost vypořádat se s náročnými světelnými podmínkami podporuje technologie Lightfinder 2.0, díky které je i záběr v šeru barevně věrný a sytý. Kamera ostře snímá i pohybující se objekty. Díky funkci Speed Dry poskytuje jasný a ostrý obraz také za deště. Je proto ideální i do otevřených prostranství s obtížnými světelnými podmínkami, jako jsou například parky, nebo všude tam, kde jsou potřeba detailní záběry ve forenzní kvalitě 24/7.

AXIS_q6315_angle_left

Kamera stvořená pro spolehlivý dohled

Kamera má ve výbavě vše, co je potřeba ke sledování a identifikaci podezřelého chování.

Disponuje softwarem Axis Object Analytics, jenž umožňuje detekovat a klasifikovat objekty v záběru, a přizpůsobit tak dohled specifickým potřebám. Součástí kamery je funkce Autotracking 2, díky níž je možné podezřelé osoby nebo vozidla označit a aktivně sledovat. Lze jí také propojit s multikamerovým hnízdem AXIS Q6100-E, a získat tím snadno kompletní přehled o dění v plném rozsahu 360°. A protože AXIS Q6100-E používá stejný držák, zdroj energie i síťový kabel, tato sestava je cenově úsporným řešením. V neposlední řade Axis pečuje o zachování soukromí – oblasti, kde videodohled není potřebný (jako jsou sousedící soukromé pozemky), je možné maskovat obraz pixelizací.

Zabezpečená pro případ kyberútoku

Axis Q6315-LE ale myslí i na vlastní bezpečnost. Mezi pokročilé bezpečnostní funkce zde patří firmware s autorizací (signed firmware) a bezpečné spuštění (secure boot), které zajišťují, že je na kameře nainstalovaný pouze autorizovaný firmware, který se po uvedení do továrního nastavení zbaví veškerého malwaru. Modul Trusted Platform Module (TPM) s certifikací FIPS 140-2 úrovně 2 dál zajišťuje bezpečné úložiště všech kryptografických klíčů a certifikátů, které zůstanou zamknuté i v případě narušení zabezpečení, nebo kybernetického napadení.

Mezi klíčové vlastnosti patří:

  • 1/2″ senzor s 31× optickým přiblížením
  • IR přísvit a funkce pro snímaní D/N
  • AXIS Object Analytics, Autotracking 2 a dynamický grafický překryv kvůli jednoduché orientaci v prostoru
  • Laserové ostření pro přesné zaměření pomocí funkce přiblížení Quick-zoom
  • TPM, FIPS 140-2 s certifikací 2. úrovně

Kamera je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 77 500 Kč.

 

 

  g+   sdílet