Jak uhlídat své potomky, když jsou venku?

  g+   sdílet  

Bezpečnost dětí je pro rodiče prioritou, a to platí zejména, když jsou venku na procházce, na hřišti nebo cestě do a ze školy. S technologickým pokrokem se objevují nové možnosti, jak uhlídat své potomky a mít větší kontrolu nad jejich pohybem. Jednou z těchto možností jsou dětské hodinky s GPS, které umožňují rodičům sledovat polohu svých dětí v reálném čase.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Existují různé modely chytrých hodinek určené pro děti základních škol. Tyto hodinky nejen umožňují rodičům sledovat polohu svých dětí v reálném čase, ale také nabízejí další užitečné funkce jako jsou například přímé telefonování, zprávy, focení nebo například krokoměr.

Proč by rodiče měli uvažovat o koupi dětských hodinek s GPS? Především z důvodů bezpečnosti. Díky GPS funkci mohou rodiče na svém mobilu okamžitě zjistit, kde se jejich dítě nachází. Tato funkce může být zvláště užitečná v případě, že se dítě ztratí, nedojde domů nebo na kroužek, a rodiče tak mohou začít okamžitě jednat. Dalším důvodem, proč zvážit koupi dětských hodinek s GPS, je možnost být s dětmi ve spojení i v případech, kdy nemají u sebe telefon. Díky funkci hovorů a zpráv mohou rodiče kdykoli kontaktovat své dítě, aby mohli co nejrychleji rozvířit své případné obavy.

Podíváme se na tři konkrétní modely hodinek, které reprezentují různé cenové hladiny.

CANYON SANDY KW-34

Dětské hodinky Canyon Sandy KW-34 představují univerzální standard kategorie dětských hodinek s GPS. Tento model disponuje SOS tlačítkem a slotem pro SIM kartu, a navíc nabízí výdrž baterie v pohotovostním režimu až 4 dny. Při běžném používání to jsou 2 dny, což je ale běžný standard.

Foto: Canyon.eu

Foto: Canyon.eu

Kromě klasických funkcí, jako je čas a datum, má tento model spoustu užitečných funkcí jako jsou poloha, tísňové volání, tlačítko SOS, krokoměr, GSM hovory, textové a hlasové zprávy, fotoaparát, antispam, vzdálené fotografie, upozornění na překročení bezpečné oblasti a další. Stačí do hodinek vložit 2G SIM kartu a pomocí aplikace Canyon Life lze přijímat data o poloze dítěte v chytrém telefonu. Modul GPS zajišťuje lokalizaci s přesností až na 5 metrů, což je také běžná hodnota a hodně záleží na terénu a množství budov v dané lokalitě.

Hodinky mají velký 1,44″ barevný LCD displej s jasnými barvami a čitelnou grafikou. Hodinky využívají čip MTK2503 a spolu s 32 MB paměti RAM nabízí dostatečný výkon. Dále v hodinkách najdete 0,08 megapixelový fotoaparát s nízkým nárokem na datový tok. Hodinky jsou kompatibilní se systémy iOS 10.0+ a Android 5.0+. Cena těchto hodinek se na e-shopech pohybuje kolem 1490 Kč.

Carneo GuardKid+ 4G Platinum

Další v řadě jsou inteligentní hodinky Carneo GuardKid+ 4G Platinum. Tento model obdobně disponuje pěkným 1,45″ TFT displejem a SOS tlačítkem. Navíc má praktickou oboustrannou komunikaci pomocí videohovorů či možnost skrytého odposlechu, což umožní nejen slyšet, ale také vidět, co se kolem vašeho dítěte děje.

Foto: Carneo.cz

Foto: Carneo.cz

Aby hodinky Carneo GuardKid+ 4G Platinum správně fungovaly, je třeba vložit datovou 4G SIM kartu, po jejímž vložení budou kompatibilní s telefony se systémem Android a iOS.

Co se týče designu, hodinky mají moderní vzhled a jsou k dispozici v různých barvách, takže si každé dítě může vybrat svůj oblíbený odstín. Hodinky jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které jsou odolné vůči vodě a prachu. Na zápěstí se dobře drží díky silikonovému řemínku, který lze snadno vyměnit za jiný.

Díky širokému spektru funkcí a dlouhé výdrži baterie jsou tyto hodinky ideálním společníkem pro každého malého dobrodruha. Cena se pohybuje okolo 2600 Kč, což je trochu dražší než předchozí model, ale na druhou stranu nabízí více funkcí, například hudební přehrávač, přehrávač videa, výuku matematiky nebo angličtiny. Také májí výrazně větší kapacitu baterie (1000 mAh), ale ta prodloužila dobu pohotovosti pouze na 5 dnů, což je trochu zklamáním.

Foto: Carneo.cz

Foto: Carneo.cz

 

TLC Movetime MT42

Mezi dražší dětské chytré hodinky patří TLC Movetime Family Watch MT42. Jsou vyrobeny z kvalitního plastu, který zajišťuje zvýšenou odolnost vůči vodě a prachu.

Jednou z největších výhod hodinek je větší displej (1,54″) a kvalitní selfie kamera s rozlišením 2 Mpx, která umožňuje dětem pořizovat fotky a videa svého okolí a posílat je rodině a přátelům. Díky 850mAh baterii s výdrží až 7 dní (v pohotovostním režimu) mohou děti nosit hodinky celý týden bez nutnosti nabíjení.

Foto: Electroworld.cz

Foto: Electroworld.cz

Kromě základních funkcí, jako je zobrazení času, krokoměr, budík a poloha, jsou hodinky vybaveny obdobnými funkcemi jako přechozí modely. Navíc se mohou pochlubit sportovními statistikami, jako uběhnutá vzdálenost nebo spálené kalorie a zábavnými funkcemi pro změnu hlasu.

Delší výdrž baterie i zvýšená odolnost proti vodě a prachu i větší displej si pak bere daň v podobě vyšší ceny (3490 Kč), která se zdá být přiměřená vzhledem k nabízeným funkcím.

Foto: Electroworld.cz

Foto: Electroworld.cz

Závěr

Chytré dětské hodinky s GPS jsou vhodným doplňkem, pokud jako rodič nemůžete děti dovážet a vyzvedávat ze školy a převážet je na kroužky nebo ke kamarádům. Je však nutné si uvědomit, že pro sledování polohy hodinek a vzájemnou komunikaci je třeba samostatné SIM karty (někdy stačí varianta 2G, jindy je nutná 4G) a tak před koupí konkrétního modelu si ověřte u svého mobilního operátora, jaké varianty vám pro toto zařízení může nabídnout.

  g+   sdílet