SD Emergency – okamžité zobrazení polohy mobilu v mapě

  g+   sdílet  

Společnost d-Health s.r.o. uvádí na trh novou službu: SD Emergency – okamžité zobrazení polohy mobilního telefonu nad mapovým podkladem.

Tato služba umožňuje zobrazit na mapovém podkladě ČR polohu mobilního telefonu, ze kterého je voláno na přednastavené „nouzové“ číslo. Služba je určena zejména pro pracovníky v terénu, např. pro obchodní zástupce, pracovníky bezpečnostních a inkasních agentur, apod., kteří mohou čelit přepadení či jinému ohrožení života. Mohou ji ale využít libovolné osoby, které chtějí v případě potřeby rychle aktivovat pomoc a nasměrovat jí přímo na místo, kde se ohrožená osoba nachází.

Služba navazuje na již dříve vyvinutou službu SD Locator, která umožňuje získat přehled o aktuální poloze mobilního telefonu na mapovém podkladě včetně jeho pohybu.

Systém SD Locator a SD Emergency je řešení fungující zatím pouze nad sítí mobilního operátora T-Mobile. Postačuje libovolný (i nejjednodušší) GSM mobilní telefon se SIM kartou v síti T-Mobile. Není zapotřebí kupovat žádné další speciální zařízení.

SD Locator   

Jedná se o autorizované T-Mobile partnerské řešení společnosti Smartdata s.r.o.. Z pohledu uživatele jde o webovou aplikaci, ke které dostane přístupové jméno a heslo. Zabezpečení je zajištěno ve velmi podobném rozsahu jako například internetové bankovnictví. Na přehledné mapě má oprávněný uživatel ihned po přihlášení okamžitý přehled o aktuální poloze telefonů v terénu s možností zobrazení trasy jejich pohybu za vybrané období.

Již s mnoholetou tradicí T-Mobile nabízí službu „Kde je“. Tato služba historicky umožňuje zjistit aktuální polohu mobilního telefonu (resp. SIM karty) po zaslání dotazu formou SMS.

Zjištění polohy je však stále jednorázové. Novinkou je zpřístupnění této služby prostřednictvím partnerské aplikace SD Locator, která zjišťuje polohu v pravidelných cca 5 minutových intervalech.

SD Emergency

Služba SD Emergency zjišťuje polohu pouze při zavolání na předvolené nouzové číslo. Poloha mobilního telefonu není tedy průběžně monitorována.

Obě služby lze kombinovat (např. některá SIM jsou monitorovány v určitou dobu (typicky pracovní doba), jiné vůbec a jejich poloha je zobrazena jen v případě nouzové situace.

LPIN

LPIN je unikátní osmimístný bezpečnostní kód, který se zadává při aktivaci služby Kde je… na straně T-Mobile zákaznického portálu nebo na infolince T-Mobile. Bez znalosti LPINu a aktivní služby Kde je… nelze polohu telefonu zjišťovat ani pomocí aplikace SD Locator či SD Emergency. Je tak zajištěna ochrana soukromí.

Cena:

149,- Kč bez DPH / měsíc / SIM

0,- Kč aktivace služby

0,- Kč investice

0,- Kč případná deaktivace

Pro více SIM je cena sjednávána individuálně.

Podrobněji o službě SD Locator a SD Emergency  na stránkách společnosti d-Health s.r.o.

  g+   sdílet