Základ bezpečného domu: bezpečné dveře

  g+   sdílet  

Jednou z hlavních funkcí vstupních dveří do domu nebo bytu je především zajistit bezpečnost Vás a Vašich blízkých i Vašeho majetku. Aby tuto funkci dobře plnily, je nutné mít správný typ dveří a také vhodně vybrané příslušenství.

dvere-1

Poměrně častým nešvarem je, že lidé si někdy pořídí dobré bezpečnostní dveře, ale aby ušetřili, namontují do nich vložku, která není bezpečnostní. Takovou vložku ale i nezkušený zloděj velmi snadno překoná. Pro všechny vstupní dveře – nejen ty hlavní, i pro boční nebo zadní vstupy – je proto nezbytné pořizovat vždy tzv. bezpečnostní vložku, která je mnohem odolnější proti napadení zlodějem. Stejně tak musí být bezpečnostní i dveřní kování, ideálně s bezpečnostním překrytem vložky, které vložce poskytuje další ochranu před napadením.

dvere-2

S výběrem vhodné zamykací vložky je vhodné nechat si poradit od odborníka, který také může vysvětlit, jak zjistit správné rozměry vložky. Pro vyšší bezpečnost a kontrolu nad kopírováním klíčů doporučujeme pořizovat vložky s klíči, které jsou chráněné bezpečnostní kartou. U těchto vložek je další klíč možné vyrobit pouze majiteli, který se musí prokázat předložením bezpečnostní karty. Nemusíte tak mít obavy, že by si Váš klíč někdo bez Vašeho vědomí zkopíroval. Pro větší pohodlí můžete vyzkoušet vložku s knoflíkem. U knoflíkových vložek z vnitřní strany zamykáte a odemykáte jednoduše knoflíkem, klíč je nutný pouze pro odemykání a zamykání zvenku.

Potřebujete nové dveře? Nebo zabezpečit stávající? Kontaktujte KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisty na kompletní zabezpečení pro domácnosti i firmy.

 

 

  g+   sdílet