Den bezpečnějšího internetu 2013

  g+   sdílet  

Den bezpečnějšího internetu 2013 (SID 2013), organizovaný sítí osvětových center Insafe, slaví své desetileté výročí. Tématem jubilejního ročníku jsou online práva a zodpovědnost. Celosvětová kampaň proběhne v úterý, 5. února 2013 a tak jako i v předchozích ročnících i letos se k ní se svými aktivitami připojuje Národní centrum bezpečnějšího internetu.

Téma Dne bezpečnějšího internetu bude provázet motto: „Connect with Respect – online rights and responsibilities“, které by se dalo volně přeložit „komunikujte ohleduplně“. Vyzývá především k uvědomění si vlastní zodpovědnosti ve světě internetu nejen vůči sobě, ale samozřejmě i k ostatním uživatelům. Cílí na vyšší ochranu vlastního soukromí, respektování práv dalších uživatelů a užívání online prostředí s ohledem na základní pravidla netikety.

Podobně jako v předchozích ročnících Národní centrum bezpečnějšího internetu připravuje v souvislosti se Dnem bezpečnějšího internetu mnoho aktivit, o kterých vás budeme na našich stránkách průběžně informovat.

Jakým způsobem se může ke Dni bezpečnějšího internetu připojit i Vaše organizace?

Pokud učíte na základní nebo střední škole, pracujete v knihovně, neziskové organizaci, anebo se jiným způsobem zajímáte o problematiku bezpečnosti online, můžete se zapojit do naší soutěže, nebo pomoci při propagaci kampaně ke Dni bezpečnějšího internetu.

Soutěž ke Dni bezpečnějšího internetu 2013

Národní centrum bezpečnějšího internetu organizuje v souvislosti s Dnem bezpečnějšího internetu 2013 soutěž. Do soutěže se mohou zapojit všichni, pokud uspořádají jakoukoliv osvětovou aktivitu dle pravidel. Může jít o besedu s žáky, výtvarnou nebo vědomostní soutěž, přednášku na téma bezpečného internetu anebo neformální diskuzi o všech aspektech bezpečnosti online a potenciálních hrozbách, které dnešní svět internetu obsahuje. Stačí nás informovat o všech Vašich aktivitách, které budete v rámci SID 2013 organizovat, prolinkovat obsah Vašich webových stránek s informacemi o kampani Dne bezpečnějšího internetu, případně umístit na své stránky logo kampaně.

Aktivity v rámci Dne bezpečnějšího internetu mohou probíhat do konce března 2013.

Všichni zúčastnění, kteří splní pravidla soutěže, budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Losování výherců proběhne v první polovině dubna a hlavní cena bude výherci předána v rámci tradiční konference NCBI v Senátu Parlamentu ČR, 14. 5. 2013.

Více také na: SID 2013

  g+   sdílet