Jak si vybrat trezor?

  g+   sdílet  

treozory n+íbytkov+ę

 

Mít doma trezor, je v dnešní době stejně samozřejmé jako mít doma ledničku nebo pračku.

Pro dobrý výběr trezoru si musíme nejprve ujasnit, zda-li jej budeme chtít mít zabetonovaný ve zdi nebo jej umístíme do kanceláře na stůl, pod stůl, do skříně …atd. Pokud budete preferovat trezor zabetonovaný do zdi, budete muset použít trezor, který bude omezen hloubkou zdi.  Je důležité, jedná-li se o zeď vnitřní nebo venkovní.  U venkovní zdi musíme dát pozor, abychom zeď nezeslabili a nemohl nám vzniknout tepelný most mezi trezorem a venkovním okolím. V takovémto případě může docházet ke kondenzaci a bude vznikat vlhko v trezoru, který se bude rosit a věci uložené uvnitř budou vlhnout a plesnivět. U vnitřní zdi nemusíme dbát tolik na sílu zdi, ale musíme dát pozor, aby trezor nebylo možné napadnout zadní stěnou. V ostatních případech, kdy nejsme schopni trezor zabetonovat, doporučujeme volit trezory nábytkové. Tyto trezory lze umístit všude, kde jim najdeme místo. Vždy je můžeme umístit dle své potřeby. Tyto trezory musí být ukotveny dle své velikosti ke stěně nebo k podlaze.

Další výhodou trezorů nábytkových je možnost kdykoli tyto trezory odkotvit  a přesunout na jiné vyhovující místo. Dále je doporučujeme všude tam, kde jsme v pronájmu a je zde možnost dalšího stěhování. Dalším rozhodujícím a důležitým faktorem výběru trezoru je jeho využití. Budeme li trezor používat pro uložení dokladů, cenin, hotovostí, sbírek nebo zbraní a střeliva. Pro tyto účely jsou některé typy trezorů opatřeny vnitřním uzamykatelným prostorem. Samostatný vnitřní uzamykatelný prostor je vhodný i pro potřeby vstupu více osob do tohoto trezoru. Posledním kritériem je vnitřní využitelný prostor trezoru. Velikost vnitřního prostoru se odvíjí podle množství uložených věcí, které neubývají, ale naopak přibývají.

Doporučujeme při výběru trezorů vždy trochu navýšit potřebný vnitřní úložný prostor, tak jako to doporučujeme na našich webových stránkách www.ceske-trezory.cz

Pokud nemáte zkušenosti a nevíte si rady výběrem, doporučujeme se zastavit na prodejně Koněvova 223, Praha 3 – Jarov, kde vám odborně poradíme s výběrem nejvhodnějšího trezoru.

  g+   sdílet