Krádež auta? Děkuji, nechci

  g+   sdílet  

Každý z nás zná minimálně jednu osobu, které ukradli auto. Statistika mluví jasně. V roce 2003 bylo odcizeno 24174 dvoustopých motorových vozidel. To znamená aut. V roce 2012 jich bylo už jen 10403. Ano, správně, za devět let se počet odcizených vozidel redukoval na polovinu. Za tento fakt je zodpovědných několik faktorů. Pro začátek, lidé si své automobily chrání lépe než před deseti lety. Téměř každý z nás jistě ve svém voze má zámek řadicí páky, nějaký ten Defend Lock, Construct, nebo další produkty. Ale tyto produkty jsou na českém trhu již téměř dvacet let, a i když jsou jistě neustále vylepšovány a inovovány, systém je stejný.

Samozřejmě lze automobil zajistit i jinak. Alarm, GPS sledování, které je sice velice účinné při hledání ukradeného automobilu, ale je finančně náročnější a fakticky nezabrání zloději automobil odvézt. Další možnosti, finančně nenáročné, jsou mechanické zámky řídícího ústrojí, jinými slovy páky na volant a pedály. Tyto možnosti zabezpečení jsou sice levné, do tisíce korun, ale každý jen trochu zručný zloděj je bez problémů překoná. Stačí rozříznout věnec volantu nebo vyvrtat zámek páky a auto může vesele odjet. Tím se opět dostáváme k zámku řadicí páky.

safetronic

 

Když se řekne zámek řadicí páky, většina z nás si představí mechanický zámek, který je třeba po zaparkování zamknout a před vyjetím na cestu opět odemknout, což klade zvýšené nároky na řidiče. Ne často, ale občas se stává, že řidič zapomene zamknout, anebo naopak odemknout řadicí páku. Tento problém řeší Safetronic.

zamek-razeni-safetronic

 

Safetronic je elektromechanický zámek řadicí páky, který ji zamyká v pozici zpátečky (manuální) anebo parkování (automatická). Řidič přijede na místo, zařadí zpátečku a vytáhne klíček ze zapalování. To je celý proces zamykání. Pro odemčení se akorát přiloží čip na zákazníkem určené místo a páka se odemkne. Kontaktní bod je možné umístit kdekoliv v interiéru, jak si řidič vozu přeje. Bod není nijak viditelný, dokonale splývá s interiérem, neobsahuje žádné rušivé prvky. Systém Safetronic není možné mechanicky vyndat, poškodit, vyřadit nebo zmrazit tekutým dusíkem. Velmi důležitá vlastnost systému Safetronic je, že neruší garanční podmínky vozu. Takže můžete z autosalonu vyrazit přímo do firmy Kanaco s.r.o., která tento systém distribuuje.

  g+   sdílet