Zlatá brána otevřena

  g+   sdílet  

Každý kdo má dům nebo provozovnu, ke které patří i dvůr, se jistě už někdy zamýšlel nad tím, jak tento prostor co možná nejlépe zabezpečit. Teď se nebavíme o kamerách, či poplašných zařízeních, nyní se bavíme o ohrazení pozemku, které ale bude víc, než jen označení „moje-tvoje“. My potřebujeme ohrazení, které splňuje i bezpečnostní účel. Samozřejmě, že naprostý základ je dobrý plot. Ale co brána? Je lepší brána na pantech, brána posuvná, která má ve spodní části kolejnici, nebo nějaká úplně jiná?

loq

Velmi populární jsou samonosné kovové posuvné brány. Protože konstrukce umožňuje praktický bezúdržbový provoz a nevyžaduje také dokonale vyrovnaný terén. Samonosná kovová brána se pohybuje pomocí nosného C profilu, nosného vozíku, vodícími rolnami, vodícího hřebenu, umístěném přímo na konstrukci brány a je  umístěna na vyvýšeném betonovém základu.

loq I

Tento typ brány je konstruován tak, že na spodní hraně brány je umístěn “C” profil, ve kterém se pohybuje celý rám brány pomocí vozíků pevně ukotvených k betonovému základu. Samonosná brána z kovu se pohybuje nad úrovní terénu. Rám nesené brány však oproti posuvné bráně musí být o cca 1/3 delší pro umístění vozíků a protiváze. Výhodou nesených bran je, že nepotřebují spodní kolejnici a žádnou údržbu v ose posunu. Ano, sice zaberou o něco více místa, ale pokud nainstalujete takovouto bránu, budou potíže s otevíráním brány jen to, co se děje ostatním.

Dle přání zákazníka je samonosná kovová brána dodávána v nátěru základní barvou nebo žárově zinkovaná, s výplní či dálkově ovládaná s pohonem. Zabezpečení proti úrazu sevřením je řešeno pomocí pohybových čidel. Samonosné brány vyrábí firma Loquens.

  g+   sdílet