Lidský faktor při manipulaci s trezorem.

  g+   sdílet  

2

Máte potíže s hledáním nebo ztrácením klíčů? Vyberte si trezor s mechanickým nebo elektronickým kódem. Taková varianta je velmi zajímavá. Pokud Vám totiž klíče někdo sebere nebo je ztratíte, čeká Vás u klíčového trezoru výměna zámku, která není zrovna lacinou záležitostí. Nehledě na to, že pokud Vaše klíče někdo najde a bude vědět, kam pasují, může Vám Váš trezor vybrat, aniž byste viděli venkovní poškození a tím pádem budete mít problém s pojišťovnou.

1

Trezor s kódem, ať mechanickým nebo elektronickým, je mnohem příjemnější. Dostanete se do něj kdykoliv, aniž byste museli hledat klíče, stačí si zapamatovat nebo vědět, kde najít číselnou kombinaci. Tu lze snadno změnit, takže Vás případná změna nestojí ani korunu, i když trezor předáte na nějaký čas k používání  jiné osobě.  Pokud ale u takového typu zámku zapomenete číselnou kombinaci, pak otevření takového trezoru není laciná záležitost. Musí nastoupit technik, který trezor otevře násilím a kódový zámek vymění za nový, funkční.

Je-li trezor  v používání  několika osob, pak je vhodnější elektronický kód, kde se navolí čísla a nemusí se, jako u mechanického kódu lidé obtěžovat složitějším otevíráním  nebo se pak přiklonit ke klíčovému zámku, protože učit manipulaci s mechanickým kódem víc lidí je mnohdy problematické.

3

Každý trezor je nutno přikotvit buď ke stěně nebo k podlaze, aby jej nebylo možno případnými nechtěnými zájemci odnést nebo  naložit a odvézt. V případě, že jsou silné zdi v místě, kde bude trezor umístěn, je lepší jej zazdít. Taková alternativa je vhodná hlavně do bytů a domů. Firmy v kancelářích možná zvolí radši kotvení, které je rychlejší a v případě změny místa trezoru jej lze snadno odkotvit a odnést tam, kde bude zrovna potřeba.

Více vám poradí na www.ceske-trezory.cz

  g+   sdílet