Elektronického hlídacího psa, nemusíte krmit.

  g+   sdílet  

148392908

 

Zeptali jsme za vás pana Jiřího Hájka, majitele společnosti GS Nymburk, na produkt zajišťující větší bezpečnost vašeho domova.

Kde vznikla inspirace k názvu Elektronický hlídací pes?

Název vznikl jako nadsázka. Je to samozřejmě elektronický zabezpečovací systém, který lze v jistém pohledu považovat za hlídacího psa. Pojmenování vzniklo při pracovní diskusi s kolegy, kdy téměř bez plánu zazněl Elektronický hlídací pes. V našem případě se ale nemusí krmit, nemusí se venčit a můžeme ho připojit do pultu PCO (pult centralizované ochrany).

Jaká je historie produktu?

Systém s tímto názvem je datován k roku 2000, ale firma se zabývá zabezpečovacími systémy již od roku 1989.

Co všechno umí Elektronický hlídací pes?

V prvé řadě klademe důraz na úroveň produktu. Dnes se mnozí uživatelé zabezpečovacího systému domnívají, že když mají 3-4 pohybová čidla, že je vše v pořádku a mají zabezpečený dům. Opak je však pravdou.

Jestli chcete mít skutečně zabezpečený dům, měli byste mít zabezpečenou vnější ochranu a plášť objektu. Každý pokus o vniknutí do vnitřku objektu musím být signalizován. To je stejné, jako když někdo cizí přijde k plotu a začne štěkat pes. Zabezpečovací zařízení by nemělo začít reagovat, až když je někdo nežádoucí v domě.

Například jednou ze součástí, zabezpečení pláště objektu jsou magnety na oknech, dveřích a podobně. Výhodou je tedy to, že náš systém reaguje ve dne i v noci, ale ne když si jdete pro něco do lednice nebo na toaletu. Magnet vám falešný poplach neudělá a nemusím se bát, že budu mít nezvaného hosta v obýváku, nebo ložnici. Magnety se dají umístit tak, aby např. v ložnici jsem si mohl v noci bez problémů větrat. Je to jen otázkou nastavení.

Lze systém kombinovat s jinými systémy?

Systém lze doplnit s již instalovaným zabezpečovacím systémem a tyto systémy dále rozšířit o plášťovou ochranu ,,Elektronického hlídacího psa“.

Po přečtení tohoto rozhovoru jsme společně s našimi čtenáři došli k tomu, že potřebujeme ,,Elektronického hlídacího psa“, co máme proto udělat?

Díky našim již skoro 25. letým zkušenostem není nic jednoduššího, než se na nás obrátit a my vám rádi poradíme s řešením, jak si ,,Elektronického hlídacího psa“ domů pořídit.

Rozhovor nám poskytl pan Jiří Hájek GS Nymburk. Příště si povíme pro koho je ,,Elektronický hlídací pes“ určen.

Vaše redakce Svět v bezpečí

 

  g+   sdílet