Těšíte se na jaro? Zloději také!

  g+   sdílet  

jaro-sortiment

Zima je téměř pryč a před námi je mnohem příznivější jarní počasí. Začíná tak sezóna cyklistů, motoristů, ale také chatařů a zahrádkářů. Zároveň začíná ale i sezóna zlodějů, kteří mohou snadno využít příležitosti, aby ukořistili bez dozoru ponechané kolo nebo motorku nebo nepozorovaně vyloupili Vaši chatu.

Zastaralé nebo nekvalitní zabezpečení představuje pro zloděje bezvýznamnou překážku a výsledek je téměř stejný, jako kdybyste svůj majetek nezajistili proti krádežím vůbec. Nedávejte zlodějům své věci! Ujistěte se, že veškerý hodnotnější majetek máte vhodně zabezpečen.

Jízdní kola jsou pro zloděje velice snadným cílem. Ať už jste na projížďce po městě nebo na výletě v přírodě, nikdy nenechávejte nezajištěné kolo bez dozoru. Vaše kola dobře ochrání lankové cyklozámky, které jsou k dostání v různých délkách a provedeních. Můžete si vybrat zámek na klíč a nebo na volitelný kód. V šeru a v noci oceníte kódové zámky s podsvětleným číselníkem. Praktické jsou také zámky s držákem k upevnění na rám kola.

I motocykly, stejně jako kola, potřebují ochranu. K jejich zajištění jsou vhodné bezpečnostní řetězy potažené textilií, která chrání lak před poškrábáním. Některé řetězy se zamykají odolným visacím zámkem, u některých je bezpečnostní zámek přímo součástí řetězu.

Ani u automobilů nezapomínejte při odchodu vždy zkontrolovat, že jsou všechna okna zavřená a dveře zamčené. A to ani uprostřed lesa, kde zdánlivě nikdo není. Nemusí tomu tak být. Sázejte proto na jistotu.

Zahrady a chaty jsou pro zloděje již klasickým terčem. Zvláště po zimě je důležité zkontrolovat funkčnost všech zámků. Pokud se zámek zasekává, může být poškozený rzí nebo zanesený nečistotami. Ověřte si také, že zámky, ale také dveře a okna nenesou stopy poškození po pokusu o vloupání. V tom případě je nutné okamžitě zajistit opravu či výměnu. Zámky poškozené zloději či korozí je obvykle nutné vyměnit za nové, nečistoty je někdy možné odstranit v servisu. Pro použití na chatách a zahrádkách se hodí visací zámky určené na ven, které jsou odolné vůči vlivům počasí a nerezaví. Chatu ochráníte před vyloupením kvalitními dveřmi a zámky. Bezpečnost ještě zvýšíte využitím petlic a přídavných zámků na dveře či speciálních zámků na okna. Zvláště v rizikových lokalitách pak lze doporučit také bezpečnostní mříže (pevné, shrnovací či odnímatelné), které lze nainstalovat na dveře i okna.

Pro nákup veškerých uvedených zabezpečovacích prvků, ale také pro montáž, servis či odbornou radu navštivte KLÍČOVÉ CENTRUM H&B Group (www.klicovecentrum.cz).

Zloději jsou na jaro připraveni. Buďte připraveni Vy na ně!

  g+   sdílet