Nedejte zlodějům šanci! Část 3: Tři zásady pro bezpečné dveře

  g+   sdílet  

V minulém díle našeho seriálu jsme si vysvětlili, proč v prevenci vloupání záleží na kvalitě vstupních dveří. Dnes si řekneme, co musí takové kvalitní dveře splňovat.

Jak tedy poznat dveře, která Vás ochrání před vloupáním? Řiďte se vždy jednoduchým pravidlem: bezpečnostní vložka + bezpečnostní kování + bezpečnostní dveře.

  1. Bezpečnostní vložka znamená, že ve vchodových dveřích by měla být namontována vložka minimálně ve 3. bezpečnostní třídě. Rozhodně sem nepatří tzv. stavební vložky. Ty poskytují jen základní ochranu a i málo zkušení zloději je snadno překonají.
  2. Bezpečnostní kování (tedy štít s madlem/klikou) slouží jako dodatečná ochrana vložky a nemá z vnější strany dveří viditelné šrouby. Interiérová kování nejsou pro vstupní dveře vhodná. Proč? Takové kování zloděj snadno odstraní, čímž vznikne více prostoru pro manipulaci s vložkou.
  3. Bezpečnostní dveře se konstrukcí, použitými materiály a svými vlastnostmi zcela liší od běžných interiérových dveří, protože jsou na ně kladeny mnohem vyšší požadavky a to nejen na bezpečnost. Pokud jste si pořídili bezpečnostní vložku a kování a namontovali je na dveře, které nejsou pro vchody určené, jde o zbytečnou investici. Zloděj se nebude snažit o překonání vložky, místo toho se k Vám dostane přímo přes dveře.

Na jednotlivé body se podrobněji podíváme v následujících dílech našeho seriálu a začneme s výběrem cylindrické vložky.

Seriál Nedejte zlodějům šanci! Vám přináší KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisté na kompletní zabezpečení domácností.
Astral dveře

  g+   sdílet