Nedejte zlodějům šanci! Část 8: Vloupání okny je častější, než si myslíte

  g+   sdílet  

Předchozí díly našeho seriálu se věnovaly zabezpečení dveří. Málokdo si ovšem uvědomuje, že pro obyvatele nižších pater představuje největší riziko vloupání okny. Důvod je jednoduchý. Zatímco zámek ve dveřích má každý, zabezpečení oken řeší málokdo. I zavřené okno lze přitom velice snadno překonat během pouhých pár sekund.

WS_22_W_Anwednung_geschlossen

Ve vysoce rizikových lokalitách lze jako prevenci vloupání okny doporučit bezpečnostní mříže. Nejjednodušším řešením, které je však pro většinu domácností dostatečné, jsou speciální zámky na okna. Ty chrání okno před otevřením zvenčí, vypáčením a podobně, zároveň Vás ale díky snadnému použití nijak neomezují při otevírání okna. Lze je použít na plastová, dřevěná i hliníková okna, pro okna jednokřídlá, dvoukřídlá, ale třeba i na francouzská okna. A pokud máte strach z poškození okenního křídla při montáži, stačí si vybrat typ, který se instaluje pouze na okenní rám. Praktické jsou také okenní alarmy, které Vás upozorní na neoprávněné otevření okna.

Okenní zámky a další zabezpečení pro domácnost můžete pořídit například v KLÍČOVÉM CENTRU, které Vám přináší i seriál Nedejte zlodějům šanci!

  g+   sdílet