Nedejte zlodějům šanci! Část 10: Elektronické přístupové systémy

  g+   sdílet  

V předchozích dílech našeho seriálu jsme se zabývali způsoby, jak ochránit Váš domov a majetek pomocí mechanického zabezpečení. Celosvětovým trendem je však stále větší popularita elektronického zabezpečení. Jedná se především o elektronické přístupové systémy, které k odemykání nevyužívají klíč, ale elektronické médium jako je čip nebo čipová karta, případně zadání kódu na klávesnici nebo sken otisku prstu.

Tyto systémy získávají velkou oblibu jak u bytových domů, tak u rodinných domků. Důvodem je, že nabízejí vlastnosti nebo funkce, které u mechanických systémů zkrátka nenajdete.

ILS

Jejich největší výhodou je velice snadná správa přístupových práv. V praxi toto nejvíce oceníte v případě ztráty čipu nebo karty. Zatímco ztráta klíče vyžadovala výměnu zamykací vložky a s ní i klíčů všech obyvatel domu a byla proto nepříjemnou komplikací u rodinného domu nebo bytu a poměrně nákladným a organizačně náročným problémem v případě bytového domu s mnoha nájemníky, s elektronickými systémy Vás nic podobného nečeká. Ztracenému médiu prostě zrušíte přístupová práva a místo něj jednoduše naprogramujete nové. Tím je celý problém vyřešen.

Pro náročné pak přístupové systémy umí nabídnout i pokročilé funkce jako zaznamenávání historie přístupů či nastavení časových úseků, kdy daná osoba může vstoupit. Můžete tak například zajistit, aby poštovní doručovatelka mohla do budovy vstoupit pouze v pracovní době, či kontrolovat, zda v daný den dorazila uklízečka.

Seriál Nedejte zlodějům šanci! pro Vás připravuje KLÍČOVÉ CENTRUM, specialisté na zabezpečení domácností a dodavatelé přístupových systémů.

  g+   sdílet