Zavřené okno není pro zloděje žádná překážka

  g+   sdílet  

Když odcházíte z domova, nechali byste dveře nezamčené, nebo rovnou pootevřené? Doufáme, že ne. Většina lidí si naštěstí začíná uvědomovat význam kvalitního zabezpečení dveří. To samé bohužel neplatí pro okna.

BW_Einbrecher

Ze statistik přitom vyplývá, že až k 80 % případů vloupání v nižších patrech dochází přes okna. Důvod je jednoduchý. Ve srovnání se zamčenými bezpečnostními dveřmi nepředstavuje zavřené okno pro zloděje žádnou překážku. Během několika málo sekund jej totiž zvenčí velice snadno otevře i nezkušený zloděj. Skutečnou pozvánkou k vyloupení Vašeho bytu nebo domu jsou pak okna pootevřená na ventilaci nebo dokonce otevřená.

Nezvěte si domů zloděje!

Nejjednoduším způsobem zabezpečení okna je výměna okenních klik za kliky uzamykatelné. V zamčeném stavu je taková klika chráněna před neoprávněnou manipulací zvenčí a brání otevření okna. Ještě spolehlivější prevenci vloupání pak představují speciální okenní zámky, které se jednoduše nainstalují na okno. Brání totiž také vypáčení a násilnému otevření okna. Okenní zámky jsou vyráběny z vysoce odolných materiálů, velice snadno se montují i používají a nevyžadují žádnou údržbu. Existují v různých provedeních a jsou vhodné na všechny typy oken.

window-wood-nature

Jak bezpečná jsou Vaše okna? Zastavte se v KLÍČOVÉM CENTRU, které se již více než 25 let specializuje na profesionální zabezpečení domácností i firem.

  g+   sdílet