Díky Doru mají senioři snadno ovladatelný smartphone na míru

  g+   sdílet  

Švédská společnost Doro, celosvětový lídr v kategorii telefonů pro seniory, přináší na český trh snadno ovladatelné telefony, smartphony a další služby pro starší generaci. Vlajkovou lodí je jednoduše ovladatelný smartphone Doro 8040 s OS Android, základní telefon Doro 1360 a elegantní véčko Doro 2404.

Počet starších lidí, kteří žijí sami, se neustále zvyšuje. Při snížené pohyblivosti bývá telefon často jejich jediným pojítkem s okolním světem, a proto musí mít zjednodušené ovládání,“ vysvětlila Lenka Zemanová ze společnosti Doro.

Všechny modely prodávané v České republice mají zabudované speciální asistenční tlačítko pro případ nouze. Do SOS tlačítka si může majitel telefonu nahrát až pět kontaktů svých nejbližších či lékaře, na které telefon při stisknutí SOS tlačítka volá. Pokud první kontakt v pořadí hovor nepřijme, telefon automaticky vytočí následující telefonní číslo a tak dále. Mobily zároveň rozešlou kontaktům SMS zprávy a GPS souřadnice aktuálního místa, kde se senior nachází.

Ilustracni_foto_zdroj_DORO_(7)

„Počet starších lidí, kteří žijí sami, se neustále zvyšuje. Při snížené pohyblivosti bývá telefon často jejich jediným pojítkem s okolním světem, a proto musí mít zjednodušené ovládání,“ vysvětlila Lenka Zemanová ze společnosti Doro.

Lenka_Zemanova_DORO

Všechny modely prodávané v České republice mají zabudované speciální asistenční tlačítko pro případ nouze. Do SOS tlačítka si může majitel telefonu nahrát až pět kontaktů svých nejbližších či lékaře, na které telefon při stisknutí SOS tlačítka volá. Pokud první kontakt v pořadí hovor nepřijme, telefon automaticky vytočí následující telefonní číslo a tak dále. Mobily zároveň rozešlou kontaktům SMS zprávy a GPS souřadnice aktuálního místa, kde se senior nachází.

„Stačí, když si představíte běžné denní situace, na které jsou telefony Doro určeny. Například pokud babičce večer vyfotíte vnoučata při uspávání, ráno si najde jejich fotky ve svém telefonu. Můžete jí také přidat číslo nového doktora, pomoci se zvýšením hlasitosti, kdyby například neslyšela vyzvánění. Senioři se nemusejí bát, že by tento telefon neuměli ovládat, jednoduše jim kdykoliv pomůžete i na dálku,“ dodává Lenka Zemanová.

Všechny telefony jsou doplněny nabíjecí kolébkou, do které si může majitel telefon odkládat. Tato praktická pomůcka seniorům usnadní dobíjení telefonu, protože připojení nabíjecího kabelu může být pro osoby se zrakovým i hmatovým postižením náročné. Navíc vždy najdou telefon na stejném místě.

0Doro_8040_steel_CZ_in_cradle_left

Výhody nových mobilů Doro pro seniory:

  •  Jednoduché ovládání a velké písmo na displeji
  •  Čistý a hlasitý zvuk
  •  Asistenční SOS tlačítko
  •  Dok na nabíjení pro stabilitu a snadnou manipulaci
  •  FM rádio, funkce baterky, kompatibilní s naslouchadly

Ilustacni_foto_zdroj_DORO

Klíčové produkty Doro:

Doro 8040 – mimořádně jednoduchý smartphone

Chytrý telefon Doro 8040 má všechny výhody smartphonu bez složitého ovládání. Má intuitivní ovládání, které navíc ukládá informace o nejčastěji používaných funkcích. Přejetí prstem nahoru otevírá cestu k příkazům a aplikacím, potažení doleva zobrazí rychlé akce a oznámení. Telefon Doro 8040 nabízí také praktické služby jako My Doro Manager a Doro Connect and Care, jakož i integrované tlačítko pomoci.

Cena je 5 499 Kč.

Doro_8040_steel_CZ_front_(1)

Doro 1360 – jednoduchý tlačítkový telefon

Doro 1360 je duální telefon s fotoaparátem určený pro uživatele, kteří dávají přednost četbě a psaní textových zpráv či prohlížení fotografií na širším displeji. Široké, konvexní klávesy usnadňují vytáčení a psaní zpráv a vestavěné SOS tlačítko zajišťuje pocit větší bezpečnosti. V telefonu je zabudované FM rádio a praktické vestavěné svítidlo.

Cena 899 Kč.

0Doro_1360_black_CZ_in_cradle_front

Doro 2404 – vše pod kontrolou – véčko

Mobilní telefon Doro 2404 je určený pro uživatele, kteří mají rádi jednoduchost a preferují vyklápěcí telefony, které brání náhodnému vytočení kontaktu. Nabízí tlačítka s přímými volbami a široké klávesy usnadňující psaní textových zpráv, telefonování a pořizování fotografií. Telefon je duální, vybavený integrovanou svítilnou a SOS tlačítkem pomoci pro pocit většího bezpečí. LED kontrolka upozorní na zmeškané hovory nebo nízký stav nabití baterie.

Cena 999 Kč.

Doro 6050 – véčko

Mobilní telefon Doro 6050 potěší všechny uživatele, kteří preferují klasické vyklápěcí telefony bránící náhodnému vytočení kontaktu. Zaujme velkými tlačítky nabízejícími skvělé vlastnosti pro psaní SMS a obsluhování telefonních hovorů. Telefon je vybaven 3 MPx fotoaparátem s automatickým bleskem, FM rádiem a 3,5 mm audio jack konektorem pro připojení sluchátek. Veškerá data se ukládají na interní 16MB paměť, kterou je možné rozšířit pomocí microSD. Mezi další nabízené funkce patří možnost zasílat e-maily nebo mít vždy po ruce informace o počasí. Dále telefon nabízí budík, kalendář s připomínkami, kalkulačku, klávesové zkratky, svítilnu i pro seniory důležité tlačítko pomoci. Dobrou zprávou také je, že zařízení je možné používat se širokou škálou naslouchátek. Cena je 1799 Kč.

 

  g+   sdílet