Pět věcí, na které nezapomenout před odjezdem na dovolenou

  g+   sdílet  

Chystáte se na dovolenou? Opuštěný dům nebo byt se snadno stane cílem zlodějů. To vyplývá i ze statistik – počet vloupání do bytů a rodinných domů v sezóně letních dovolených bývá vyšší než během zbytku roku. Jednoduchá prevence však může riziko vloupání značně snížit. Připravili jsme pro Vás krátký seznam otázek, které Vám pomohou.

beach-landscape-nature-40976

1. Jak bezpečné jsou Vaše dveře?

Vstupní dveře představují hlavní vstupní bod a obvykle jsou první překážkou, kterou se zloděj při pokusu o vloupání snaží překonat. Mějte proto na vstupu profesionálně namontované bezpečnostní dveře dobře přiléhající k zárubni a na nich nainstalovanou bezpečnostní zamykací vložku chráněnou bezpečnostním dveřním kováním.

2. Máte zavřená okna?

Proto pokud nejste doma, nikdy nenechávejte okna otevřená, a to ani na ventilaci. Zvláště u oken v nižších patrech doporučujeme navíc okna zajistit minimálně zamykacími okenními klikami, případně speciálními zámky na okna.

3. Kde jsou Vaše cennosti?

Cennosti větší hodnoty patří do trezoru. Tak zůstanou Vaše důležité dokumenty, šperky či hotovost v bezpečí i v případě, že se přeci jen zloději podaří do domu nebo bytu vniknout. Vybírejte však pouze kvalitní trezory s bezpečnostní certifikací a nezapomeňte jej uchytit k nábytku, stěně nebo podlaze.

4. Kdo je u Vás doma, když tam nejste Vy?

Kamery detekující pohyb Vás automaticky upozorní na nezvaného hosta a umožní Vám odkudkoliv na světě sledovat, co se právě děje u Vás doma. Automatická upozornění posílají také alarmové systémy, které navíc díky hlasité siréně v naprosté většině případů zloděje odradí.

5. Kdo ví, že nejste doma?

Kdy budete mimo domov sdělte vždy jen svému nejbližšímu okolí a informaci rozhodně nesdílejte na sociálních sítích. Snažte se také, aby i Váš odjezd a Vaše nepřítomnost byly co nejméně nápadné. Tak snížíte riziko, že si zloději za cíl vyberou právě Vaši domácnost.

Více informací o účinném zabezpečení svého domu nebo bytu získáte v KLÍČOVÉM CENTRU, u specialistů na bezpečnost domácností i firem.

home

 

  g+   sdílet